Wandkraan inbouwen

E10

  • #1
Ik heb wandkranen met een inbouwsetdiepte van 10cm. Deze wil ik in een nog te metselen wand van cellenbeton plaatsen.

Moet deze wand dikker zijn dan 10cm of kan deze ook bijvoorbeeld 7 of 5cm zijn zodat ik de leidingen aan de achterkant kan bevestigen? (De achterkant van deze wand is namelijk in eerste instantie nog toegankelijk). Als deze muur dunner is, hoe wordt de inbouwset dan vastgezet?

Bedankt, E10
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien is het handig even het merk en type te vermelden.
Want 10 cm inbouwdiepte lijkt me vrij veel.

Je kunt ook een foto opsturen naar mij, het emailadres geef ik per PB.
Dan plaats ik die foto hier op het forum bij je bericht!
 

E10

  • #3
Kees, alvast bedankt.

Het gaat om de Dornbracht MEM serie.

De minimale inbouwdiepte is 93mm. Wellicht kan ik Ytong blokken van 10 dik nemen en aan de achterkant van deze wand horizontaal een houten balk zetten, waar ik de inbouwkraan op vastzet.

Of blokken van 7 met een uitsparing van 2,5 in de houten balk. Dan kan ik de leidingen aan de achterkant van de wand bevestigen.

Etienne

Inbouwschema:
 

Jacovrie

  • #4
Voor het bevestigen van inbouwkranen in de muur zijn er de zogenaamde Gemini beugels. Deze zijn echter bedoeld om in de muur, muurplaat ongeveer 0,5 cm onder tegel/voorkant, ingebouwd te worden. Koperbuizen worden ingefraisd. Beugel wordt met spijkers vastgezet. Ik weet zo niet of dit een oplossing biedt.

Een andere mogelijkheid is een muurplaat met achterinvoer die met schroeven op de genoemde balk op de vereiste diepte wordt vastgezet. De koperbuis kan dan achterin ingevoerd worden en de kraan eventueel met verlengstukjes worden vastgezet.

Wellicht is het ook een oplossing achter de Ytong blokken een balk te bevestigen met daarop 'gewone' muurplaten. Koperbuizen lopen dan achter Ytong blokken. De kraan kan dan aan de muurplaten worden bevestigd, zo nodig met verlengstukjes die in 1/2" of 3/4" in verschillende lengtes te verkrijgen zijn (zowel in chroom als koper).
 

E10

  • #5
Bedankt, hier kan ik wel wat mee.

Etienne
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu