Wandje vervangen

kootje86

  • #1
Hallo iedereen,

Ik ben recent eigenaar geworden van een woning. Woning is uit 1980 en de badkamer stamde ook nog uit die tijd. Deze is inmiddels gestript van alle tegels en morgen gaat de vloer eruit. Echter na het verwijderen van de tegels zagen wij dat een muur, die de badkamer van een slaapkamer schijt niet echt meer in een beste staat is. Diverse scheuren en met lichte druk beweegt de muur enkele millimeters heen en weer.
Die muur gaan we dus verwijderen en vernieuwen. Nu is alleen het plan om aan deze muur ook een meubel te hangen met wastafel.

Nu zei een loodgieter die de leidingen voor de sloop heeft afgekoppeld en afgedopt. Maak een wand door een frame te maken met aan weerzijde gipsplaten, groen aan de badkamerzijde en wit aan de slaapkamer zijde. Gooi er meteen isolatie in en voordat je de gipsplaten monteert bevestig er een plaat hout achter voor de stevigheid. Tot zo ver snap ik hem maar....Op dat moment verder niet doorgevraagd maar is dit voldoende om een meubel te ondersteunen en moet dit dan OSB zijn of bijvoorbeeld watervast multiplex.

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien even wat foto's plaatsen met erin getekend wat je wilt doen of wilt bereiken?
Maakt de zaak veel duidelijker voor de vakmannen hier.

kootje86 schreef:
...die de badkamer van een slaapkamer schijt ...
Dat wordt een bruine bedoening! Of bedoel je dat die muur de badkamer van de slaapkamer scheidt? :mrgreen:
 

kootje86

  • #3
Kees schreef:
Dat wordt een bruine bedoening! Of bedoel je dat die muur de badkamer van de slaapkamer scheidt? :mrgreen:
Zeker, er komt ook een WC:mrgreen::lol:

Maar zonder dolle.. Foto's zijn niet echt een meerwaarde. Gewoon een muurtje die weg gaat en vervangen moet worden. Betreft muur aan de rechterkant. Je kan het zonlicht er ook doorheen zien schijnen bij de lange muur. Op dit moment even geen andere foto beschikbaar.

PXL_20230522_182458490.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Sowieso ontbreken hier dan muurankers welke beide muren zouden moeten koppelen...
 

kootje86

  • #5
Walker schreef:
Sowieso ontbreken hier dan muurankers welke beide muren zouden moeten koppelen...
Wat ik al zei.. woning is uit begin jaren 80 en de badkamer ook. de tussenmuur is opgebouwd uit gibo blokken of vergelijkbare witte blokken. Ze zitten gemonteerd in een kunststof u profiel rondom maar daar is dan ook alles mee gezegd. Heb zelf nog bedacht om de muur te verstevingen met een beugel maar bij het verwijderen van de tegels is de muur al best beschadigd geraakt. Dus dan maar nieuw.
 

piccobello

  • #6
Goedemiddag,

Inderdaad wandje slopen en plaatsen van een wand met de opbouw zoals voorgesteld, met houten multiplex plaat, is prima. Mits de gehele wand constructie goed verankerd is aan beide zijden en goede, mn geluidsisolatie. Normale multiplex, 18.mm, volstaat icm met vochtwerende gipsplaat aan de badkamerzijde.
Eenvoudig te plaatsen en leidingen electra makkelijk te plaatsen.
Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu