Wanden voorbehandelen of niet?

Reneovertoom

  • #1
Hallo,
We zijn bezig om de badkamer te verbouwen, nu heb ik flink gehavende gipswanden en een betonnen wand.
Ik wil zelf gaan stucen al vraag ik me af gezien om sommige delen de stuclaag erg dik wordt of er geen voorprimer voor benodigd is? Zo ja ... welke kan ik het beste gebruiken voor de gipswand en welke voor de betonnen zijde?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Of de stuclaag dun of dik wordt: altijd voorstrijken! Voor zuigende ondergronden (gips) gebruik je een andere dan voor het beton.
 

Reneovertoom

  • #3
Ok duidelijk.
Een idee welke middelen bij de bouwmarkt beschikbaar zijn voor beide ondergronden?
 

Sjaan Smit

  • #4
Betokontakt is een voorstrijkmiddel voor gipspleisters op gladde ondergronden. Het materiaal is een kunststofdispersie dat bestaat uit een mengsel van zuiver kwartszand en fijngemalen calciumcarbonaat.

Toepassing

Betokontakt is geschikt voor gladde, zwak of niet zuigende ondergronden. Met Betokontakt worden minerale ondergronden binnenshuis, in het bijzonder beton, die door hun grote dichtheid en gering zuigvermogen niet direct geschikt zijn voor bepleistering, voorbehandeld. Betokontakt vormt een hechtbrug tussen ondergrond en de aan te brengen gipspleister.

Verwerking

Onverdund aanbrengen. Handmatig met lamsvachtroller.

En voor die andere ondergrond....


Grondeermiddel is een voorstrijkmiddel voor gipspleisters, dat met water verdund moet worden. De verdunning is afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Onverdund zou de ondergrond te glad kunnen worden. Knauf Grondeermiddel is een kunstharsdispersie.

Toepassing

Grondeermiddel is geschikt voor het binnenshuis behandelen van blokken en elementen van cellenbeton of kalkzandsteen, gelijmd of gemetseld, van poreuze bakstenen, die zonder voorbehandeling leiden tot het verbranden van de pleister en geen normale afwikkeling van de werkzaamheden toelaten. Sterk zuigende metselwerken waarop gipsplaten gekleefd worden eveneens voorbehandelen.

Verwerking

Handmatig met lamsvachtroller of blokkwast.
Machinaal met een PFT primerpomp
 

Reneovertoom

  • #5
Dank voor de uitleg!:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu