Betegelvraag badkamerwanden

ikdoeookmaarwat

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben voornemens binnenkort een relatief simpele badkamerrenovatie te doen. Dwz; bad erin bad eruit, kraan erin kraan eruit, etc.

Ik wil ook tegels plaatsen op de huidige tegels. Ik heb beneden de wc al verbouwd en daar de tegels eraf gesloopt - op gasbeton muren zaten ze erg goed vastgelijmd en het tegelklaar maken na dat debacle was onnodig omslachtig.

voor het grootste deel heb ik een goed idee wat ik ga doen en hoe, maar één ding omtrent het tegelen zaait twijfel.
0CA14777-5ED9-45C2-9E31-98EBF11510A3.jpeg

6FAA3C42-9791-4927-80F6-ED3E26C64C61.jpeg

Mijn vrouw wil graag tegels tot het plafond - dus ik ook. Dit is echter nu niet het geval, tot ong 1,90m hoog is er tegelwerk en daarboven deze stuc. Het diepteverschil is ong 3 mm, naar mijn weten te groot om te overbruggen met een extra klodder lijm (ik heb sowieso al een grotere vertanding want grote tegels). Ik dacht dat stucen en daarmee gelijktrekken de beste optie zou zijn maar ben bang dat stuc op stuc onvoldoende stevig is voor mijn tegels.

hoe kan ik dit diepteverschil het beste overbruggen? Alle ideeën zijn welkom
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou eens kijken of je die dikkere laag tegels er wellicht eenvoudig vanaf krijgt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Hou er verder rekening mee dat als je tegels over tegels lijmt je badkamer dan ook tussen de 1,5 tot 2,5 cm kleiner wordt. (hangt van de dikte van de tegels af en je lijmdikte)
Is het bad ed. dan precies pas gemaakt dan gaat het met die 1,5-2,5 cm ook precies niet meer passen. Zelfde probleem kun je krijgen als de aansluiting voor een kraan die net een cm moet verschuiven en dan juist niet meer past.
Soms lijkt het idd. makkelijk om die tegels mooi te laten zitten maar dat kan totaal anders uitpakken.
Ik zou het liever meteen goed doen en dus ook eerst kijken of de tegels er makkelijk af willen.
 

ikdoeookmaarwat

  • #4
Goede punten beide heren - de tegels zitten er helaas goed op en het muurwerk is gasbeton. Beneden was het gelijkwaardig en leverde het een giga klus op met alle brokken die uit de muur kwamen. Het diepteverschil is ook een goede - hier hebben we rekening mee gehouden qua plaatsings- en legvolgorde. We offeren inderdaad een aantal centimeter op.
Overigens zou ik als ik alleen de tegels verwijder óók een diepteverschil doen ontstaan wat ik dan weg zou moeten nemen op bepaalde wijze
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
3
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu