Wanden badkamer stucen?

Bram_

  • #1
Beste allemaal,

Wij zijn bezig met een nieuwbouwwoning en ik zit met een vraagstuk m.b.t. de badkamer. Mijn vriendin en ik willen het liefst de wanden in de badkamer (m.u.v. de natte delen) laten stucen en (mat) wit afwerken. Nu krijgen wij hier tegenstrijdige informatie over. De ene persoon raad alle stucwerk af, de andere geeft aan dat het wel kan met bijv. een Beton Ciré stuc en weer iemand anders geeft aan dat het met 'gewoon' (gips?) stuc kan.

Mijn vraag: kunnen wij de wanden van de badkamer met gewone stuc laten afwerken, voorzien van 'tegelplinten' om de overgang met de vloer waterdicht te krijgen en later afwerken met bijvoorbeeld een mat-witte buitenlatex of is dit af te raden?

(mocht dit topic beter in het Verven, ... forum passen dan mijn excuses)
 

JeroenDeR

  • #2
Ik heb nog nooit problemen gezien met normaal stucwerk in badkamers, zolang er maar geen plassen water tegaan komen te staan zoals bijvoorbeeld de douchekop. Maar condens kan volgens mij geen kwaad.

Ik heb echter wel eens problemen gehad met de ondergrond. Een waterbestendige ondergrond, bijvoorbeeld WR (groene) gipsplaten die gestuct worden. Het water uit het stucwerk gaat dan tussen het stucwerk en gipsplaat in zitten en zal er dan uiteindelijk van af vallen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Gebruik in ieder geval geen gipsstuk maar op basis van cement of kalk.

En zorgen voor goede ventilatie, maar dat is altijd verstandig.
 

Bram_

  • #4
Bedankt beiden. Neem aan dat de vakman die het stucwerk gaat doen weet welke materialen het meest geschikt zijn maar omdat iedereen wat anders adviseerde wist ik niet meer goed wat waarheid was.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu