Wandcloset niet op egale ondergrond

Ilya

  • #1
We hebben recent een hangwc (wandcloset) ingebouwd. Dit leek allemaal goed te gaan totdat we de puntjes op de i zette.

Het inbouwreservoir zit muurvast. De voorzetwand is 18mm multiplex en met schroeven aan het inbouwreservoir bevestigd.

We hebben een vrij nieuwe pot met een specifiek ophangsysteem. Je bevestigd een soort plastic beugel aan de wand, en daar overheen schuif je de wc pot. Van bovenaf (waar uiteindelijk de zitting op wordt vastgezet) draai je dan een soort inbus-bout vast.

Nu zit er teveel speling op de pot. We weten ook wel te achterhalen hoe dit komt. We hebben de pot namelijk op een steenstrip muur bevestigd. We gingen er vanuit (dom?) dat de plastic beugel al het werk zou doen. We dachten hierbij dat de pot zelf uiteindelijk recht zou komen te hangen, zonder speling.

Na plaatsen zijn we erachter gekomen dat de pot op een egale ondergrond moet worden geplaatst. Dit is het probleem nu dan ook. De steenstrip wand loopt een klein beetje door. Bij het kopen van de pot, en bij het kopen van de steenstrips gaf men aan dat dit geen probleem was en dat zo'n schuimmat ertussen de oplossing zou zijn.

Nu zijn we begonnen met het slijpen van de steenstrips, maar dit wordt niet snel een egale ondergrond. De hele steenstrip muur verwijderen is zinloos. Losse steentjes verwijderen gaat moeizaam, want ze zijn vastgekit op de multiplex plaat (polymax).

Na het slijpen wordt de speling wel steeds wat minder, maar helemaal weg gaat het niet. Nu we er zo mee bezig zijn, worden we steeds kritischer.

Los van het verder slijpen van de steentjes ben ik benieuwd of er andere oplossingen zijn om het steenstrip wandje ter plekke van de randen van de wc pot te egaliseren (iets ertussen misschien?).
 

Poster

  • #2
De pot op de muur aftekenen, en daarna de strips binnen de lijn volledig verwijderen, tot op het hout, zo komt de pot weer op een vlakke ondergrond.
 

Klusser69

  • #3
Als de steenstrips dik zijn gat opvullen met vlakke tegels of watervast multiplex. (anders blijft de deksel niet omhoog staan en valt ie op je....)
 

Poster

  • #4
Auw !!!
 

Klusser69

  • #5
:mrgreen: :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu