Wand plaatsen in garage

Betonblok

  • #1
Ik heb een simpele onverwarmde garage van 6x3. Buitenmuur, smalle spouw, kalkzandsteen binnenmuur en betonplaten platdak. Aangrenzend de garage van de buren, gezamenlijk dak en enige scheiding is een kalkzandsteen binnenmuur.

De garage heeft een kanteldeur. Voordeel is dat deze altijd ventileert gezien de naden rondom. Nadeel hiervan is dat het sowieso geen warmte binnen houdt en al zeker niet als deze in z'n geheel open gaat. Zal wel moeten om de garage te betreden.

Om in deze dagen toch een beetje behaaglijk te kunnen knutselen wil ik een scheidingswand met een deur erin plaatsen, vlak achter waar de "rails" van de deur stopt. Op deze manier creëer ik ook gelijk een extra wand om gereedschap aan op te hangen. Tuingereedschap kan dan mooi aan de koude kant hangen en elektrisch gereedschap in de warme kant.

Materiaal heb ik al liggen, maar twijfel even over de dampremmende en dampopen folie.

In de constructie wil ik minerale wol plaatsen en aan de warme kant komt de dampremmende folie. Normaliter plaats ik aan de buitenzijde de dampopen folie, latjes als spouw en dan de buitenbekleding. In dit geval staat de wand in een koude garage. Beide kanten zullen OSB of underlayment geschroefd worden.

Dien ik nu ook aan de buiten/koude kant (dus in de garage aan de kant van de kanteldeur) folie te plaatsen? Omdat het binnen in de garage is en de constructie niet natregent ik toch geen dampopen laag toe te passen of wel?

De overige wanden wil ik gaan bekleden met eps, dampremmende laag en osb. Het plafond aan de warme kant ook maar dan met minerale wol. Wellicht dat ik wand aan bovenzijde hier en daar open laat zodat het kan ventileren.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Komt er ook verwarming? Zo niet, dan is al het andere werk zinloos.
 

Betonblok

  • #3
Uiteraard, anders heeft het geen zin.
Een elektrische kachel dia aanslaat als het buiten tegen 4gr wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu