Wand plaatsen in afgewerkte zolder

Deewee75

  • #1
De zolder in ons nieuwbouwhuis is afgewerkt opgeleverd.
De groene platen die het dak aan de binnenzijde bedekken zijn helemaal wit gemaakt en er zijn geen balken te zien.
Nu willen wij een scheidingswand met deur maken om een kamer te creeeren. Deze wand wil ik maken van een hout/gipsplaat constructie.
Ik ben op zoek naar hulp en/of advies voor de volgende problemen.

1. In onze vloeren zijn leidingen weggewerkt (oa voor cv). Ik wil absoluut niet boren in de vloer. Op welke manier kan ik het beste de grond balk voor de wand vastmaken? Ik dacht zelf aan lijmen maar weet niet of dit wel goed is.
2. Doordat het plafond geheel is afgewerkt weet ik niet waar ik de balk voor de wand aan het plafond kan bevestigen. De platen zullen zeker niet sterk genoeg zijn om deze balken en de constructie te dragen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan de liggers prima lijmen maar je loopt kans dat tpv de kozijnen de boel toch loslaat.

Vaak zijn de leidingen prima op te sporen.

De bovenzijde van de wand kan je direct op de groene platen vastzetten, deze dragen geen gewicht als de wand klaar is, het gewicht staat nl op de vloer.
Het enige dat de schroeven hoeven te doen is zorgen dat de wand niet wegglijdt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je de wand goed klem slaat tussen vloer en dak (met wiggen), zal ie niet snel wegglijden. Doe er dubbelzijdig tape of montagekit onder. Evt. een paar schroeven of spijkers er aan de onderkant net onderuit laten steken.

Ik zou proberen de balken op te sporen in het dak, om de wand goed op vast te zetten. Volgens mij is de bevestiging aan de bovenkant belangrijker dan aan de onderkant, want je wil natuurlijk wel met de deuren kunnen gooien :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu