Wanden op bestaande gelijmde pvc vloer plaatsen, of niet

Naakal

  • #1
Goedemorgen,

We willen 2 scheidende wanden gaan plaatsen voor een trapkast. Of het cellenbeton of metalstud gaat worden zijn we nog niet uit. Maar mijn vraag is; kan ik deze wanden op de bestaande gelijmde pvc vloer zetten? De wanden zelf dienen overigens ook te worden verlijmd op de vloer, omdat boren vanwege vloerverwarming niet kan. Dus, de wand verlijmen op de pvc vloer, of de pvc vloer wegsnijden en op de dekvloer verlijmen? Het liefst snijd ik de pvc vloer niet weg omdat dit een hoop gedoe is,dus als dat niet nodig is dan top. Ben wel op zoek naar de stevigste/betrouwbaarste optie.

Wie heeft het beste klusidee?
Veel dank voor de bijdragen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
In principe werkt een pvc-vloer (die niet gevoelig is voor vocht) niet. Dus als hij goed verlijmd is zou je er een scheidingswand op kunnen zetten (met lijm of kit).
 

Naakal

  • #4
@Wgb Eeuwige roem.

@Edwinnn Dat was inderdaad ook mijn gedachte, echter zal het altijd een beetje werken toch? En is het net zo stevig als op de dekvloer verlijmen? En wat als blijkt dat de pvc vloer her en der niet goed verlijmd is?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als het materiaal geen vocht kan opnemen (pvc) werkt het niet (materialen werken veel meer onder invloed van vocht dan onder invloed van temperatuur). Als de pvc-vloer goed verlijmd is aan de ondervloer kan het. Het maakt dan weinig verschil of je op je betonnen ondervloer of op de pvc-laag gaat lijmen. Wel even uitzoeken welke lijm/kit geschikt is; een betonnen vloer waarop je normaal zou werken is immers veel poreuzer.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
waarom niet de vloer waar de wand komt te staan weghalen dit kun je met een oscillerende zaag zo inzagen, als de vloer ooit vervangen moet worden zit je weer met een probleem
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu