Waarop letten bij aanschaf (aard)gaskachel voor Stacaravan?

Boerderij1800

 • #1
Hi! Nieuw hier, maar vast snel een frequent flyer, omdat we binnenkort starten met de verbouwing van onze boerderij uit 1800. Eerste stap voor die verbouwing is de verhuizing naar onze stacaravan. Ik had er eentje gekocht waar al een gaskachel in zat, maar nu blijkt de hele installatie voor propaangas en das natuurlijk niet handig met de aardgasleiding die we naar de stacaravan hebben laten trekken. Voor de boiler is een ombouwsetje te koop, kookplaatje is zo omgeruild, maar ik ben even flink aan het zoeken naar een veilige (tweedehands) kachel. Omdat ik die niet makkelijk kan vinden, vermoed ik dat ik niet naar het juiste zoek.

Voor zover ik begrepen heb, moet hij aan het volgende voldoen:
* op aardgas
* aansluiting achterkant
* gesloten systeem
* met terugslagklep

Klopt dat? Of zie ik iets belangrijks over het hoofd? We laten het geheel netjes aansluiten door en installateur, maar we hebben afgesproken zelf even een geschikt toestel te zoeken. Dat blijkt alleen lastiger dan ik dacht. De toestellen voor caravans zijn allemaal op een gasfles, de toestellen die ik vind lijken allemaal niet geschikt voor een stacaravan. Iemand een top waar ik op moet zoeken? Alvast heel erg bedankt voor jullie tips!
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je zou kunnen zoeken naar een gevelkachel(tje) voor een slaapkamer.
  Mits je dat kacheltje ergens kunt laten plaatsen, waar hij tegen een buitenwand aan zit, zodat toe- en afvoer direct door die buitenwand kunnen plaatsvinden.

  Ik weet niet of een dergelijke kachel dan ook een terugslagklep heeft.
  Ik heb ook eigenlijk nauwelijks verstand van gaskachels, maar kan me herinneren dat dergelijke kachels vroeger in huizen zonder CV in allerlei kamers werden geplaatst.
   

  Boerderij1800

  • #3
  Dank je wel, Kees! Daar ga ik meteen even naar kijken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu