Waarom vet gebruiken bij hennep

Bullus0

 • #1
Hallo

Waarom moet ik om hennep nog een keer vet of speeksel of fitterskit smeren.
Ik heb me laten vertellen dat dit is tegen het uitdrogen van de hennep wat al droog is ?? :-)
Voor het dichten was het niet nodig want veel installatie bedrijven gebruiken de fitterskit niet. Als de hennep koppelingen in de muur komen en er geen buitenlucht meer aan kan is fitterskit ook niet nodig zeggen ze.

Wat is het nu echt want ik heb mijn i-boxen allemaal zonder fitterskit of vet ofzo aangesloten maar het is al 3 weken waterdicht....... blijft dat zo ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Fitterskit wordt gebruikt omdat de fittingen dan makkelijker in elkaar draaien de hnnep laag heel blijft en het niet afhankelijk is van vloeistof om de verbindingen dicht te laten zijn in het begin.

  Bij bv aardgas mag geen hennep gebruikt worden omdat dat veel te droog is en de hennep droogt dan uit.
   

  Bullus0

  • #3
  Ok dank u. het is dus ook goed zonder fitterskit als het met water eenmaal dicht is. het ging nog vrij goed om hem er droog tussen te krijgen. Kreeg wel een hoopje buiten de schroefdraad maar de helft zit er zeker nog tussen. had er denk ik iets teveel opgedaan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu