Waar zit mijn vulkraan?

Tmm

 • #1
IMG_20201016_1311003.jpg
IMG_20201016_1310251.jpg
IMG_20201016_1309386.jpg
IMG_20201016_1309298.jpg
IMG_20201016_1309227.jpg


Hallo.
De meter staat op 0 bar, dus ik wil graag de ketel bijvullen. Jaartje geleden heb ik nog uitleg gekregen over hoe en waar, maar helaas kan ik nu niet meer terugvinden waar de vulkraan zit, en/of hoe ik de vulkraan open draai. Iemand enig idee?

Vast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een knelkoppeling op de horizontale buis van het exspantie vat lekt een beetje. Doe je daar niets aan zal deze doorroesten.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  2e foto, onderste verdeler aan de onderzijde zit een vulkraan.
  De dop is er vanaf, het plastic bevestingsstripje hangt er nog af, dat witte stukje plastic.
   
  • Like
  Waarderingen: Krunnie en Vonken_trekker

  Tmm

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties.

  Rola, voor zover ik het me herinner is dat inderdaad waar ik eerder de ketel heb bijgevuld. Wilde me vandaag niet lukken, maar wellicht kan het niet zonder dat ontbrekende bevestingsstripje?

  Inmiddels heeft een monteur geholpen en die heeft de ketel bijgevuld met (op de één na laatste foto) dat ding met het witte labeltje eraan.
  De monteur is niet helemaal voor niets gekomen, want die noemde ook wat ontbrekende of niet goed passende stukjes, en vond een verroeste leiding bij een radiator wat op een lekkage duidde.

  Wat Wgb aangaf vond de monteur nog niet heel ernstig, maar misschien nemen ze dat gelijk mee wanneer de lekkage verholpen wordt.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  De vulkraan die jij beschrijft is volgens mij ook bedoeld om het filter dat daar zit te spuien. Ik denk wel dat het de bedoeling is om dit eerst te doen voor je gaat vullen. Maar dat kunnen de Cv experts wellicht beter zeggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu