Waar naartoe qua energie

Kereltoch

  • #1
Beste,

Ik zal even een schets doen. Ik heb een handicap en helaas daardoor heb ik weinig middelen. Gelukkig is er in Belgie wel wat tussenkomst voor lage inkomens zoals een sociaal tarief voor gas en elektriciteit.

2 Jaar geleden plaatste ik(aannemers) in een renovatiewoning een gascondensatieketel van bosch. Voor vloerverwarming en sanitair water. De woning die toen een E (energiecertificaat) had heeft nu een A (energiecertificaat) door allerlei isolatiewerken e.d.

Ondertussen liggen er ook zonnepanelen en boven ligt 1 chauffage in de badkamer maar toilet, en slaapkamers zijn niet verwarmd. Er is wel leiding voorzien voor slaapkamer 1 noorderkant en zolder.

Het plan was om airco beneden en slaapkamer 2 te hangen om te koelen en bij te warmen om goedkoper te komen voor gas factuur (die verdubbelt is in prijs in belgie tegenover 2 jaar geleden).

Qua stroom betaal ik ook minder wegens het sociale tarief 0.21 per kwh (injectie 0.052 cent per kwh) en voor gas 0.05 per kwh.

Nu lees ik verhalen over electrische boiler, warmtepomp, superzuinige airco's voor het verwarmen en koelen van de woning maar vraag ik mijzelf af of deze investering mij baadt zou doen. En zo ja welke juist?

Wat zou u in mijn geval doen of aanraden? Ik ben voorlopig alleenstaande maar de woning is groot genoeg voor een gezin van +/- 4, max 5 personen. Ik ben weldra 37 dus indien ik niet voor een samengesteld gezin ga en toch voor een eigen kind zal het eerder 3 en met minder grote kans max 4 personen zijn.

Enige advies van experten qua energiezuinigheid en zulke installaties hier?

Hartelijk bedankt voor uw tijd en begrip.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit geen klusvraag. Wellicht kun je gebruik maken van de subsidie-regelingen die er zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu