Waar haal je een 1/2" adapter voor een waterslagdemper?

Badboy1999

  • #1
Omdat er in mijn appartement sprake is van waterslag (ook van de buren horen we het hier) heb ik tweedehands een stel waterslagdempers opgescharreld. Deze kwamen zonder de adapters (1/2" aan alle kanten, T-vorm) die gamma en dergelijke er bij verkopen:


Nu vraag ik me af hoe ik de mijne zal aansluiten. Het lijkt me handig er één bij de hoofdafsluiting te doen, en dan of met een knie- of met een t-stuk:

waterslagdemper_ruimte.jpg


Maar T-stuk 1/2" naar 1/2" adapters zoals ze meegeleverd worden met waterdempers kan ik nauwelijks vinden, of ze zijn meteen twee tientjes. Waar halen jullie dit, en hoe zouden jullie dit aanpakken?

Wat ik overweeg om te halen is een knie-adapter, maar daar heb ik dan weer bij de wasmachineaansluiting niets aan:
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
t stuk 15x1/2x15 tussen de leiding knellen en daar de demper op draaien
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
deze is het

1_M_Bonfix_40055425_BONFIX_jpg_zoom.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Willemjanw

Badboy1999

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik denk niet dat er voldoende ruimte is bij de hoofdafsluiter (waar ik de foto van postte) om de leiding te verlengen, het zit allemaal achter een klein toegangsluik.

En dan ben ik met de watertoevoer van het huis aan het knoeien, als het misgaat hebben we geen water meer, liever schroef ik iets in de linkerkant van de bestaande kruisfitting.

Heb alles nog eens nagemeten en wat ik eerst postte was fout, ik denk dat de demper 3/4" is (hoewel 21mm 0.83 inch is dus misschien klopt dit ook niet) en de aansluiting op de T-fitting 1/2".

Klopt dat dit 3/4" is of is het nog iets anders? Als ik op de site van Bonfix kijk om een indruk te krijgen van wat gangbare maten zijn:
Zie ik niet een gangbare maat die beter past bij 21mm. Als dit 3/4" is zou wat ik als winkelmandje heb gepost moeten passen toch?

draadfittingen.png grote_aansluiting.jpg kleine_aansluiting.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Badboy1999

  • #5
Update, heb een matentabel gevonden, denk dat ik 1/2 en 1/4" BSP heb. De juiste adapters/verloopjes kan ik in Nederland nauwelijks vinden of ik moet meteen 4 fittingen aan elkaar verbinden om het te laten werken, zal wel iets met de globale supply chain problemen te maken hebben. Heb op Aliexpress twee roestvrij stalen fittingen besteld, daarmee moet het lukken.
0001159_conversietabel-bsp-of-gasdraad_300[1].jpg
 

Auto-Geen

  • #6
neusstuk 45030
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu