WA regeling

Chathanky

  • #21
Het zal onder normale omstandigheden zoals het nu zit niet zoveel kwaad kunnen. Echter hoor je een vvw groep te beveiligen als het bij de ketel of ander deel van de installatie mis zou gaan.

Heb je met 60 graden in de winter voldoende warmte op alle vertrekken?
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #22
De ketelthermostaat staat zo laag mogelijk ingesteld en dat is 60°, maar ik heb ook een houtkachel en die durft soms 'hoshots' geven. Kunnen we in de aanvoerleiding van de radiator (die is nog bereikbaar) geen beveiliging zetten op een bepaalde temperatuur?
 

Chathanky

  • #23
Een goede doorstroming van de houtkachelwisselaar en een termostatisch regelventiel zou de schommelingen in de hand kunnen houden.

Je moet er echter altijd voor zorgen dat de wisselaar zijn warmte kwijt kan, een houtvuurtje is niet 123 te stoppen en als die geen warmte kwijt kan gaat dit altijd mis. Als jij overal termostaatventielen hebt kan dit wel eens voor problemen zorgen.
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #24
Laten we even naar het vorige punt teruggaan. Is het niet mogelijk een begrenzing op het ingaande water van de radiator te plaatsen ipv op het ingaande water van de vloer. Ik kan meten hoeveel de uitgaande temperatuur is in functie van de ingaande van de radiator en zo begrenzen tot er in de vloer water van bv niet meer dan 40° komt?
Wat is een rtv ventiel?

Is het verbruik véél hoger bij een zgn warme ketel dan bij een koude?
 

Chathanky

  • #25
Een rtl ventiel is een soort thermostaatkraan die zorgt dat ter plaatste van het ventiel de watertemperatuur op een vaste temperatuur blijft.

De combinatie radiator/vvw die je hebt zal niet werken als je een rtl ventiel plaatst. Je radiator zal na aanwarmen van de vloer waarschijnlijk onvoldoende warm blijven.

Je kan beter ieder een eigen voeding geven en niet zoals nu via de retour van je radiator de vvw. voeden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu