Vulslang aan CV ketel laten zitten

Anouk

  • #1
Ik heb de CV ketel gevuld, en krijg de aansluiting van de ketel naar de slang met geen mogelijkheid meer los. Heb deze per ongeluk met een tang ook nog eens vaster gedraaid ipv losser....

Nu hoorde ik dat je deze slang kunt laten zitten als de aansluiting maar dicht staat. De aansluiting bij de waterkraan blijft sowieso altijd zitten en de deze kraan staat ook dicht.

Ooit vernam ik echter dat dit niet veilig zou zijn, iets met overdruk spanning ofzo. Maar omdat de aansluiting naar de ketel nu dicht zit, lijkt me dit niet van toepassing.
Of zie ik iets over het hoofd??
 

Henkjan

  • #2
Dit is een ideale situatie, in de vulslang zit nu geen lucht, dus bij de eerstvolgende bijvulling 2 kraantjes open en maar vullen zonder lucht er bij.
Ik heb het zelf daarom ook zo aangelegd.
 

Anouk

  • #3
Dank je! :wink: :wink:
 

Fiesiekus

  • #4
Bij grote installaties zit er vaak een vaste verbinding tussen vulkraan en CV-installatie.

Maar ik vraag me af of bij particulieren dat ook is toegestaan (weet ik dus niet), maar het is niet voor niets dat de slang afgekoppeld moet kunnen worden.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Officieel mag het niet.
Als je maar niet vergeet de vul-en aftapkraan en de wasmachinekraan dicht te draaien.
Zo zijn er heel veel waar het zo zit.
 

Fiesiekus

  • #6
Duidelijk, da's wat ik al dacht.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Je kunt je beter afvragen waarom het niet mag en dan een verstandiger antwoord geven, dan wat ik hierboven weer lees :shock:

Het mag niet omdat je ten eerste niet kan controleren of de kranen echt gesloten zijn (zonder aangesloten slang lekt het dan, zodat dat duidelijk te zien is) :idea:

Als de vulkranen dus niet goed sluiten kan de slang er alsnog afbarsten tijdens gebruik door de warmte, dan loopt of de watertoren of de CV installatie leeg in uw huis :roll:

Omdat de mogelijkheid aanwezig is van ernstig waterbederf en wij nu niet weten hoe lang de aanwezige slang wel is en hoe lang dat water daarin wel in staat.

Als er bijgevuld gaat worden en de kraanwaterdruk is toevallig laag dan kan dat vieze bedorven water (dodelijk) in de drinkwater leiding installatie terecht komen en jullie koken daar dan de aardappelen in en zet er koffie en thee van :cry:

Daarom mag het niet en is het dus helemaal niet verstandig het wel te doen.
En het wordt bij grote installatie al helemaal niet toegestaan vanwege de voorschriften van de VENIN.

Behoudens dat er wel eens met hele dure voorzieningen een aansluiting gemaakt wordt, maar dat is dan met uitdrukkelijk toe/instemming van het desbetreffende waterleidingbedrijf.

Vr Gr
 

Chathanky

  • #8
afbeelding niet meer gevonden
Deze mag je als vaste vulautomaat monteren op elke ketel.
Echter om het probleem op te lossen kun je de slang doorsnijden en een koppelstuk plaatsen.
Maar de andere kant kun je ook los halen, dan is er geen haan die er naar kraait.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu