Vrijstaande binnenwand

Erwin S

  • #1
Hallo, Voor onze slaapkamer badkamer wil ik een vrijstaande muur maken tussen het slaapgedeelte en de badkamer. Het betreft een slaapbadkamer onder een schuin dak. Het idee is dat aan we aan beide kanten dan langs de wand in de badkamer kunnen komen. Aangezien de nok ca 6 meter hoog is wil ik deze niet aan het plafond/schuindak vast maken. De wand zal ca 2 meter hog worden en 2 meter breed. Aan een kant van de wand wil ik dan een wastafel meubel hangen. De wand wil ik bouwen van 7 cm blokken. Asl oplossing heb ik bedacht om een staal constructie te maken van een vloerligger van ca 1 meter welke aan de vloer wordt vastgemaakt en daar dan een stalen staander op te lassen. En dit dan aan weeszijde van de muur. Ik wil staal gebruiken van 5 mm. Nu ben ik benieuwd of deze constructie dan stijf genoeg is of er wellicht een ander idee is om dit te maken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik zou gaan voor dikkere blokken, minimaal 10 cm.
Dat maakt het geheel veel steviger.
 

Erwin S

  • #3
Bedankt voor de reactie. Lijkt me idd ook steviger om 10 cm te gebruiken. Het gaat er mij meer om dat de muur aan 3 kanten vrij staat en of een staal constructie sterk genoeg zal zijn zodat de muur niet omvalt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Staat de wand ook exact onder het hoogste punt van de nok? Je gekozen oplossing lijkt mij niet stabiel genoeg.
 

Erwin S

  • #5
De wand staat haaks op de nok en het midden van de wand staat dan onder de nok.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Kun je dan geen staanders vanaf de uiteinden naar boven brengen? Dat zal geen 6 meter zijn.
 

Erwin S

  • #7
Dat zou ook kunnen als optie het is idd dan ca 3 meter
maar is minder mooi. Een andere optie is dat ik de muur slechts maak tot de hoogte van de wasmeubel (eventueel met pootjes) en dan verder met metal stud. Dat is de wand minder topzwaar.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je zou ook kunnen overwegen om er een kleine U-vorm van te maken, zodat er korte muurtjes aan beide zijden van het wasmeubel komen. Dan heb je al veel meer ingebouwde stabiliteit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu