Vrijstaand bad half inbouwen

Rsnnsnk

  • #1
Mijn vriend en ik hebben een prachtig bad gezien. 178x80x54cm.Wij houden erg van design en minimalisme. Een 'standaard' bad is voor ons geen optie. We hebben alleen een klein probleem, de badkamer is niet groot genoeg om hem vrijstaand te zetten. Hij zal voor +/- 55cm ingebouwd worden en met de linkerzijde tegen een muur aan staan. Om dit te verduidelijken heb ik een schets gemaakt. Het paarse gedeelte is dus de afstand tussen het bad en de muur. Nu heerst ons de vraag: is dit mogelijk? Hoe/waarmee kunnen we het paarse gedeelte opvullen? (Aangezien we er niet bij kunnen om het schoon te maken/water weg te halen). Het bad is 54cm hoog, het mooiste zou zijn als het opgevulde gedeelte tot net iets onder de badrand zou zitten zodat het bad optisch vrijstaat.Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt!
 

Bolus

  • #2
Wat ga je met het paarse deel doen? Betegelen? Stucen?
 

Rsnnsnk

  • #3
Dat is dus de vraag, hoe kunnen we dat mooi maken? We laten de hele badkamer stucen (deels met betonlook), dus het mooiste zou het zijn als we dat ook kunnen stucen.
 

Bolus

  • #4
Ik zou een houten frame maken en daar gipsplaten op plaatsen. Die stuc je en de randen afwerken met witte of transparante kit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als je dat liggende gedeelte gaat stucen, is dat vragen om problemen.
En ook moet je dat niet van gips platen maken, want dat is in een paar jaar weggerot.

Beter is om het te maken van bv wedi of blauwplaat, en dan ook de rand betegelen.
 

Rsnnsnk

  • #6
Bedankt voor de tips! We laten de muren stucen, maar de vloer krijgt houtlook tegels dus die zouden we door kunnen trekken op dat stuk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu