Vrieskist error temperatuur

paulajacoba

  • #1
Goedendag. Ik heb mijn vrieskastje met 4 laden, Liebherr GP1466, een 1 jaar geleden verhuist naar een andere woning. Had hem nog niet aangezet. Nu zet ik hem aan en blijft de 2 streepjes knipperen. Had het gisteren begin van de avond aangezet en vanochtend knipperde hij nog. Hij is wel aan het vriezen. Ik heb het idee dat hij ook door blijft vriezen en niet stopt. Weet iemand wat ik hier aan kan doen?

Alvast bedankt
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb toevallig ook een Liebherr vrieskast en de streepjes blijven op het display tot de temperatuur zo'n -10 graden wordt. Vanaf die temperatuur wordt de werkelijke temperatuur getoond. Dat is meestal na een half uur tot een paar uur.

Het lijkt erop daarom dat de temperatuurvoeler kapot is. Om dit te controleren kun je het beste eerst even een thermometer een half uurtje in de vrieskast leggen om te kijken of het werkelijk wel koud is. Geeft die thermometer aan dat het binnen wel koud genoeg is (-18 of kouder), dan moet er een nieuwe temperatuurvoeler in. Je kunt de vriezer dan beter weer uitzetten, anders blijft hij 24 uur per dag stroom vreten.

Als de vriezer nog niet koud is volgens de thermometer heb je een probleem met het koelcircuit, dus de compressor of het koelmiddel.
 

paulajacoba

  • #3
Dat heb ik toevallig al gedaan. Ik heb er zelfs 2 temperatuurmeters ingelegd. Vanmorgen stonden die allebei onder de -20. Dus hij blijft doorvriezen en de streeptjes blijven knipperen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Dan zou ik hem maar uitzetten want hij trekt nu continu stroom. Met het typenummer kun je bij een onderdelenshop een nieuwe sensor zoeken. Of die gemakkelijk te plaatsen is weet ik bij dit model zo niet.
 
  • Like
Waarderingen: paulajacoba

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Heb je niet toevallig een knop of stand met super vriezen of iets dergelijks?
Als die aan staat dan blijft de vriezer doorgaan met koelen.
 

paulajacoba

  • #6
Nee, die heb ik alleen in het begin aangehad. Maar dan zou die sowieso de temperatuur moeten aangeven. Want heb dat wel eens eerder gebruikt en vergat het en dan was de temperatuur gestegen naar bijv. -25. Dus hij moet minimaal -14 beginnen aan te geven en dat doet hij dus niet meer. Helemaal geen temperatuur, alleen maar knipperende streepjes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu