Vreemd geluid uit meterkast

Djonik

  • #1
Hai,

op de camping bij ons, horen veel mensen een raar geluid vanuit de groepenkast. Het geluid is een soort gebrom. Andere campinggasten ervaren hetzelfde geluid.
Onze aansluiting is een 4A aansluiting.

Ik denk, dat het geluid wordt veroorzaakt door een spanningsdip.
De huidige voedingskabels staan op de nominatie om vervangen te worden.

Dat neemt niet weg, dat er mensen zijn die in een jaar tijd aan hun derde tv toe zijn, omdat de overige tv om onverklaarbare redenen kapot zijn gegaan.

Dit even ter info, omdat ik niet zeker weet, of een spanningsdip ertoe kan leiden, dat er vreemde geluiden uit de meterkast komen en dat apparatuur het spontaan gaat begeven. ter info, het gaat hier om een grote camping. Als ik naar onze vrienden hier wil toe gaan, mag ik meer dan een kilometer lopen. Ook hun hebben dezelfde klachten als ik.

Wie kan hier helderheid in verschaffen, aangaande het geluid en het spontaan kapot gaan van aparatuur? Mijn meterkast is nieuw en volgens de nen1010 normen aangesloten.

Alvast bedankt.

groet
dennis
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Heb je een eigen kwhmeter?
 

Djonik

  • #3
Neen.
Of ik überhaupt een meter heb, is mij onbekend, daar waar de stroomprijs incl sta geld is.
 

Xr8

  • #4
Je kunt eens meten hoeveel spanning er op de wcd staat. Bij voorkeur als je een grotere stroomverbruiker aan hebt staan. Gaat de spanning dan naar beneden dan kan er een slechte verbinding zijn of de voeding is te licht uitgevoerd.

Succes.
 

Djonik

  • #5
Hai,

dank voor je antwoord.
Aan mijn installatie ligt het niet. Deze is keurig volgens NEN1010 normen aangelegd (ben zelf elektricien van origine).

Grote stroomverbruikers in de caravan zijn er niet, omdat wij een 4A aansluiting hebben. Grootste afnemer is in ons geval de koelkast.

Volgens mij hebben alleen mensen met automaten dit probleem. Mensen met smeltzekeringen, ondervinden dit probleem niet.

Het gebrom is meestal in de avonduren. HIermee kom ik wel op jouw stuk, of een grotere stroomverbuiker dit fenomeen veroorzaakt.

Als wij met zijn allen aan het einde van een te dunnen voedingskabel zitten en in het zwembad op de camping gaat in de avonduren een grote stroomverbuiker aan, kan dit inderdaad misschien een oorzaak zijn.

Vreemd blijft wel, dat er nogal wat mensen met kapotte tv s kampen. Misschien is het dan geen spanningsdip, maar een spanningspiek?
Ik kom er niet uit en hoop daarom op jullie hulp.

groet
dennis
 

Xr8

  • #6
Als de grote verbruiker in het zwembad aanstaat zou je eens de spanning kunnen meten. Weet niet of een te lage spanning de boel direct stuk zal maken. Je kunt er in ieder geval wel rare storingen door krijgen.

Succes.
 

Djonik

  • #7
Hai,

ik zal een voltmeter plaatsen.
Dat is denk ik de beste oplossing voor nu.

Mocht hierdoor duidelijkheid worden verschaft, dan zal ik dit melden.
IK ga wel pas over 2 weken terug naar camping, dus ik heb nog even de tijd.

groet
dennis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu