Vragen betonvloer

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Dan nog maar een keer optrekkende kou.
 

carebaer

  • #23
Wgb schreef:
Dan nog maar een keer optrekkende kou.
Op welke post is deze reactie bedoeld? Beetje context?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
#17.
Volgens de natuur gaat warmte altijd naar kou, dus volgens mij kan kou niet optrekken.
Als iets koud is of blijft is er om de een of andere rede warmte te weinig. Toch.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #25
Nee, zo werkt het niet. Alle materialen hebben een bepaalde mate van warmtegeleiding.
Om het verlies aan warmte door stroming en geleiding te compenseren, zul je aan de andere kant warmte (energie) toe moeten voegen om in balans te blijven. Als de warmte van een constructieonderdeel door de geleiding sneller verdwijnt dan dat deze toegevoegd kan worden heb je dus een koudebrug (Duitser snappen het beter, door het een Wärmebrucke te noemen).
 

carebaer

  • #26
Dat is inderdaad wel mooi uitgelegd @Walker. Behalve warmte aan de andere kant toe te voegen, kun je het volgens mij ook onderbreken, klopt? Zo zou je de oplegging van een houten balk op steen kunnen onderbreken met foamglas..?

Aangezien ik echt wil blijven bij een lichtgewicht oplossing blijft een gestorte betonvloer of een broodjesvloer met betonnen liggers een no go.

Is deze opbouw geen goede oplossing? Houten balken opleggen in de muren, voorzien van een houten vloer met 18 mm OSB. Boven op de OSB isolatieplaten van PIR (drukvast) met groef en messing leggen. Vervolgens daarop de droogbouw vloerverwarming. Verticaal langs de muren plaats je voorzetwanden met isolatie. Zo heb je een 'badkuip' gecreëerd van isolatiemateriaal en heb je geen last van koudebruggen.

Doorsnee schets waarbij bruin de balken en houten vloer zijn, grijs de steens buitenmuur, blauwe PIR isolatie, rood de vloerverwarming.

Doorsnee.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu