Vragen over vochtige betonvloer

Jaapotten

  • #1
Beste lezer,
ik heb nog 2 vragen mbt lekkage die wij hebben gehad en dientengevolge een natte betonvloer. Ik heb momenteel een bouwdroger op de vloer staan, dat lijkt aardig te werken, maar weet iemand of het goed of juist niet goed is om de bouwdroger aan te zetten in combinatie met de heteluchtverwarming?
Tweede vraag, ik heb een hygrometer geleend, met 2 van die pinnen. Daarmee kan ik de vochtigheid van het beton meten. Moet ik dan gewoon een gat in de betonvloer slaan, met een spijker o.i.d., en dan de pinnen daar in steken? En wat is een acceptabel vochtgehalte voor een betonvloer, zodat je daar weer een laminaatvloer op kunt leggen?
Dank voor jullie hulp
groet
 

Pirke

  • #2
Een vochtafzuiger in combinatie met een droger lijkt mij persoonlijk niet werken tenzij je daarbij de ramen goed open zet. Zodat de warme vochtige lucht ook weg kan.

Over je vochtmeter kan ik niet veel zeggen. Ik heb daar geen ervaring mee.
Een methode die ik ken is een stuk plastic op de vloer plakken en een aantal dagen laten zitten. Als er geen vocht onder het plastic hangtbij het weghalen is het voldoende droog. Ik ga er bovendien vanuit dat het vochtprobleem plaatselijk is en het dus niet de hele vloer betreft>?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu