Vraagje over kozijn verven/herstellen (2 linkerhanden)

Max2013

  • #1
Ha medeklussers

Ik ben een newbie op klusgebied maar doe mijn best. De eerste muren zijn geschilderd en dat ziet er aardig uit.

Nu heb ik een probleem met mijn kozijnen. Langs het raam bladdert het enorm. Ik heb nu netjes gekrabd en daarna geschuurd. Dat ziet er op zich al OK uit, maar (1) ik zie nu dat er helemaal geen kitrandje tussen raam en hout zit. Ik zie ook een klein groefje, waar volgens mij kit hoort te zitten (dat er nooit gezeten heeft lijkt het).

(2) Verder is door vocht de verf echt gaan bladderen, en is het dus niet helemaal glad geworden
vragen nu:

ad 1
Moet ik nu een klein laagje kit aanbrengen tussen het raam en het hout in dat groefje (ik heb het over binnen)? Zo ja welke dan? De raamkit gewoon? Ik zag van Bison overschilderbare kit?

ad 2
Moet ik blijven schuren totdat alles echt helemaal kaal is, of moet ik gewoon wat opvullen, weer schuren en dan pas gaan gronden?

Misschien hele domme vragen maar toch.....

Bedankt voor de suggesties.
 

Max2013

  • #2
Niemand?

Ik heb inmiddels lakplamuur, daar ga ik maar mee starten voor het kozijn, daarna schuren, ontvetten en gronden. Kijken wat er gebeurt.

De groef bij het glas ga ik kitten, daarna idem als boven.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Dat men niet reageert ( iets meer geduld kan geen kwaad, de meeste beantwoorders hebben een baan ) kan te maken hebben met uw verhaal wat vrij onduidelijk is.

Uw werkmethode is in ieder geval niet de juiste: op kaal hout begint u met gronden. Daarna schuren en ( eventueel ) plamuren. Dan de geplamuurde plekke overgronden en na droging weer schuren. Vervolgens voorlakken, het geheel na droging zeer licht opschuren, stofvrij maken en aflakken.

Het aanbrengen van kit binnen tussen minerale ondergronden en hout doet u met acrylaatkit.
Buiten gebruikt u acrylaatkit exterieur of ms-polymeerkit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu