Een verf-vraagje tijdens de feestdagen

Tjeemig

  • #1
Hallo iedereen,

Allereerst prettige feestdagen.

En dan een vraagje.
Ik ben dus bezig met een algehele renovatie van mijn huis. En ik heb het ongewone idee gehad om het bad (groot en rond, waar ook in gedouched wordt) gewoon vrij in de slaapkamer te plaatsen, een kamer van ongeveer 5 x 9 meter met een ongeveer 4,5 meter hoog puntdak. Aan de ene kant het bed, en aan de andere kant het bad, verzonken in de vloer.

Nu betekent dit dat er behoorlijk wat waterdamp in de slaapkamer zal zijn. En ik ga dan ook een flinke afzuig installatie plaatsen, maar het zal geen kwaad kunnen even na te denken over de te gebruiken verf.
Het dak wordt geïsoleerd, en met gipsplaat afgetimmerd. De balken blijven grotendeels in het zicht en worden met een hoogglans synthetische verf gelakt.

Voor de gipskarton platen heb ik meerdere opties.
- Schimmelwerende Latex
- Een muurverf voor buiten (acrylaatdispersie)
- Of net zoals de balken een synthetische lak, alleen nu mat of satin.

Ik heb wel eens een plafonnetje en wat muurtjes met matte lak geverfd, en dat beviel best goed. Maar wat is jullie mening over eventuele voor en nadelen van de soorten verf? Wat zouden jullie denken dat het best is?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U kunt gebruik maken van een muurverf op basis van copolymeerdispersie. Dit produkt is speciaal geschikt voor vochtige ruimtes. Ik ga er daarbij vanuit dat u speciale gipsplaten voor vochtige ruimtes hebt toegepast.

Wat echter belangrijker is: ventileren. In een dergelijke ruimte kunt u schimmelwerende verf toepassen wat u wilt, indien een permanente ventilatie niet tot de mogelijkheden behoort, dus beluchten en ontluchten, wordt het moeilijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu