Krijtverf vraagje

Juwel

  • #1
Ik zou het leuk vinden om een salontafel met krijtverf te behandelen, maar heb eigenlijk geen enkel idee hoe dat moet :oops:

Als ik op internet zoek op krijtverf meubelen dan krijg ik ook verschillende dingen te zien.
Ik vind meubelen en die echt door en door wit zijn maar dat is niet het resultaat wat ik wil bereiken.
Echt dat het er oud uit ziet.
Wie kan mij vertellen hoe ik dit aan moet pakken?
 

Juwel

  • #2
Ik heb al het een en ander aan informatie gevonden:
Krijtverf aanbrengen
Voor een mooi authentiek effect kun je krijtverf het best aanbrengen met een kwast. Kies dan voor een kwast die geschikt is voor watergedragen verf. Met een roller werken kan natuurlijk ook, maar kies dan de juiste roller. Alles over het aanbrengen van krijtverf en superveel tips vind je op de pagina werken met krijtverf op verftechnieken.nl.

Toepassing van krijtverf
Abbondanza krijtverf is ademend en vochtregulerend. Dat is goed voor het klimaat in huis. En deze eigenschappen maken Abbondanza krijtverf ook bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken en antiekeffecten, zoals het doorschuren van verflagen, verouderen of patineren met antiekwas, kleureffecten met colourwax of bleken (whitewashen) met kalkwas. Voor een whitewash-effect of een sutbiele kleurwassing kan de krijtverf heel eenvoudig verdund worden met water. Abbondanza krijtverf kan aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, terracotta, (behang)papier, muren etc.

Onderhoud van krijtverf
Abbondanza krijtverf hoeft niet te worden nabehandeld en is goed reinigbaar. Voor een subtiel glanzend en authentiek effect kan de krijtverf naar wens worden afgewerkt met boenwas. Ook is het mogelijk om Abbondanza krijtverf af te werken met een vernis op waterbasis. Dit is handig voor een toepassing op oppervlakten zoals spatwandjes, tafelbladen e.d. Voor het behoud van de matte look kies je voor Abbondanza extra matte vernis.

170 prachtige kleuren
Maar meer tips zijn welkom!!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
En wat had je graag nog verder geweten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu