2 vraagjes: regen en kitwerk

Joete

  • #1
Ik ben thuis de buitenkozijnen aan het verbouwen en schilderen. Heb van mijn draairamen klepramen gemaakt.
De hele achtergevel is al 2x geschilderd en de beglazing heb ik opnieuw gekit. De voorgevel moet nog. Nu heb ik asten mijn laatste week vakantie, dus het moet deze week af. Het weer lijkt alleen niet mee te zitten. Dus daarom 2 vraagjes:
- kan het kwaad dat het gaat regenen als ik net geschilderd heb (terpentine basis van Sigma) en het houtwerk/schilderwerk dus nat wordt?
- kan ik de kitvoegen gewoon uitsnijden, daarna 2 lagen schilderen en dan kitten? Of kan ik ivm het weer beter eerst schilderen, dan (voorzichtig) uitsnijden en kitten? (ik overschilder de kit niet, werd me afgeraden en hechting verf op kit is ook niet super)

Ik hoor/lees graag jullie reacties/adviezen.
Al vast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een goede MS-polymeer beglazingskit is na het afmessen direct regenvast.

Regeninslag is funest op vers schilderwerk vooral op de liggende delen: opnieuw schuren en schilderen is het gevolg.

Eerst schilderen en dan kitten is mogelijk, maar dan pas als de verf goed gedroogd is. U beschadigd anders met het plamuurmes de verse verf bij het afmessen.
 

Joete

  • #3
OK, dan komt het met het kitten/regenen wel goed. Het schilderen is dus echt wachten op een droge dag...helaas...

Ik strijk de kit af met mijn vinger :oops: Met plamuurmessen kan ik het niet en met een kitstrijker (rubber) heb ik het geprobeerd, maar dat ging ook niet van harte. Ik strijk het met de vinger glad en haal eventueel overtollige kit in hoekjes, op hout en glas weg met de strakke kant van de kitstrijker.
Ziet er niet uit als van een professional, maar voor iemand die het nooit doet ziet er toch heel netjes uit bij mijn achtergevel.

Maar bedankt voor het advies, ik hoop dat het woensdag een stukje beter gesteld is met het weer, kan ik dan verder gaan schilderen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu