Vraagje over 400V/230V krachtstroom apparaat.

Hpoiters

  • #1
De bedoeling is een warmwater "Doorstromer" te plaatsen boven het aanrecht voor direct warm water. Zulks trekt nogal veel stroom, vandaar moeten we van 1x25A naar 3x25A. De elektricien, die voorlopig nog wacht op mijn accoord, wil ik niet onnodig lastig vallen. Hij is er niet om gratis electronica-cursus te geven, toch? Maar ik ben nieuwsgierig naar wat meer info.
Hij, en de leverancier van een "Clage CEX 9", zeggen dat ik naar 3 fasen 400V moet hiervoor. Ik neem aan dat de rest van het huis dan gewoon op 230V blijft. Zo'n duitse doorstromer is er in type 230V voor export, en type 400V. Wie ben ik, om in twijfel te trekken dat het advies: Het 400V type, niet goed is?
- Waarom bestaat dan het export model van 230V als dat niet het goede type voor hier in Nederland zou zijn? Vragen hierover lijkt betwisten van vakkennis, ik zou telefonische antwoorden toch niet goed kunnen begrijpen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Houd er in ieder geval rekening mee, dat er maar een pisstraaltje warm water uit zo'n apparaat komt. Kijk goed in de specificaties, of je toch niet liever een boiler plaatst...
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Dat exportmodel voor 230V vereist een zekering van 40 A. Daar zou je een enorm zware huisaansluiting voor moeten hebben.

Een krachtstroommodel van 11 kW kan aan een normale huisaansluiting van 3x25W waar je geen extra vastrecht voor hoeft te betalen.

Ik heb zelf een keertje zo'n apparaat gehad en vond de hoeveelheid warm water best meevallen. Het is niet te vergelijken met wat er uit een cv komt, maar het duurde geen vijf minuten om de spoelbak te vullen met echt heet water.

Toch zou ik in jouw geval overwegen om een boiler te nemen, want met die aanpassing van de huisaansluiting wordt het wel een dure grap.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu