Vraag mbt stucen

Babelson

  • #1
Beste,

Vandaag voor de eerste keer gestuct. Eens moeten we toch iets voor het eerst doen :wink: Ben wel redelijk tevreden, maar sommige dingen zinnen mij niet.

Ik heb niet voldoende aangebracht op sommige delen van het hoekprofiel, waardoor je deze ziet en op sommige plekken is het niet egaal.

Ik heb met roodband gestuct op stucplaten.

Kan ik, als het is uitgehard, op sommige plekken het bijwerken? Ik ben geen pro en verwacht ook geen pro resultaat, maar wil wel dat het natuurlijk een tijd meegaat.

Morgen een ander stuk proberen, aldoende leert men. Ik had al een beetje gezocht op het forum ,maar kwam bij sommige antwoorden tegen dat je het moet laten uitharden, met een primer erover en dan weer een nieuwe laag, maar geldt dit ook voor roodband? Alvast bedankt en een fijn (klus)weekend gewenst.

Mvg Abel
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Je gipslaag van roodband moet volledig droog zijn om er nogmaals met roodband overheen te kunnen. Tevens moet je opnieuw grondeervoorstrijk aanbrengen. Onevenheden kun je wel wegwerken met een finisher(geen F&F). Dit kan zonder voorstrijk. Op een verse gestukadoorde wand/plafond of wanneer muur geheel droog is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu