Vraag be-/ontluchting afvoer nieuwe badkamer

Traa

 • #1
Beste forumleden,

Ik ben druk bezig met de verbouwing van mijn huis, waaronder een nieuwe badkamer. De nieuwe indeling is bepaald, de afvoeren gelegd en vorige week is de betonvloer op zwaluwstaartplaten gestort. Echter heb ik nu mijn twijfels of de be- en ontluchting wel naar behoren zal werken in de nieuwe situatie?

Onderstaand een schematische voorstelling van de nieuwe situatie:

De be-/ontluchting van 32mm die door de buitengevel naar buiten gaat zat er in de oude indeling ook en is vanaf nieuwbouw in 1976 zo geplaatst.

Nu is mijn vraag of de be-/ontluchting van met name de afvoeren van de wc, bad, wastafel en douchedrain op deze wijze goed gaat?

De betonvloer is al wel gestort, maar ik kan eventueel op de meeste plekken nog wel bij de afvoeren.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Traa

  • #2
  Volgens mij heb ik mijn vraagstelling wat te ruim gehouden, meer specifiek: kan de be-/ontluchting een probleem worden bij het doortrekken van de WC?

  Ik kan nog een beluchter bij de wastafel plaatsen en de buis naar boven (wasmachine/cv) uitvoeren in 75mm en doortrekken tot onder de dakpannen, heeft dit zin?

  Alvast dank.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu