Div vragen badkamer vloer, afvoer/beluchting/ontluchting

Biker

  • #1
Hallo,

Wij gaan in de loop van t jaar een badkamer maken op de voormalige zolder (eerste verdieping) deze zolder heeft een betonnen vloer
(rode stenen/betonnen balken met ijzer er in)

Op deze zolder komen we vanuit de overloop, deze ligt zo'n 35 cm hoger.
Aangezien er afvoeren gelegd moeten gaan worden, zal de vloer toch opgehoogd moeten worden, en willen we die dus gelijk trekken met de overloop. (plaats zat voor de leidingen dus)

De vloer die hoger komt wil ik maken door op de bestaande vloer muurtjes te metselen en daarop balken te leggen met daarop lewisplaten. en een laagje beton.

Nu is mijn vraag, hoe kan ik dat 't beste doen, met de isolatie, vloerverwarming, enz.
Ik kan onder de lewisplaten isolatie aanbrengen, dan de vloerverwarmingslangen in de betonvloer leggen, en daarop de tegels laten lijmen.
Ik kan ook een vloertje storten en dan een laagje isolatie, met daarop de vloerverwarmingsslangen, en dan de tegels in de specie.

En zo zijn er nog div opties mogelijk.

Kan ik verder t beste eerst de scheidings muren met de zolder bouwen, en dan de vloer storten, of eerst de muurtjes met de vloer, en daarop de Ytong muren.
Wat lijkt jullie het beste?

De verticale standleiding van de afvoer (110) komt in een hoek van de ruimte omhoog( valt straks achter muurtje onder t schuine dak), hierop wil ik dus een t stuk zetten, en vandaar uit dus horizontaal met 110 diagonaal over de vloer gaan naar de toilet, (hoek tegenover de afvoer,) tussen de verticale standleiding, en toilet kom ik dus dmv, y-stukken 110 met mijn afvoer van bad, douche, en wastafel op deze leiding uit.

Waar kan ik t beste ont/beluchtingen plaatsen?
de verticale standleiding wat naar boven doortrekken, en daar plaatsen? of na de laatste "gebruiker"(toilet) de leiding wat doortrekken (was toch al de bedoeling ivbm, doorspuiten indien nodig) en daar plaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag de vragen stellen in de rubriek waar ze thuishoren, hiermee maakt u een grotere kans op een goed antwoord en is het allemaal wat duidelijker.
B.v. de vloer bij de rubriek vloeren.

Slotje op dit topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu