Vouwdeur geleiden

Guybrush

  • #1
1
2
3
4
5

Ha beste forumlieden,

Ik heb laatst van twee boardpaneeldeuren een vouwdeur gemaakt (zie foto 1 en 2). Nu wil ik deze vouwdeur aan de bovenkant geleiden zodat ie niet meer open kan zoals in foto 3.

Nu wil ik een soort metalen rail maken in het kozijn waar een geleider met een wieltje aan de rechterdeur vast zit. Alleen de afstand van de rail tot de deur is variabel, omdat aan de scharnierzijde de vouwdeur de sponning niet raakt (foto 4) en aan de andere zijde juist wel de sponning raakt (foto 5).

Is er iets verkrijgbaar waarmee ik deze vouwdeur kan geleiden?

Mvg
 

Tiho

  • #2
Ik zou zeggen aan de buitenkant van de deur een metalen pen van 10 mm. ik bedoel dan wel bovenop de hoek en in het midden.

En op deze lijn een sleuf in de sponning. Op de kortse plek het pennetje zou hoog mogelijk. Misschien een metalen u-profieltje erin werken.
 

Sjeki

  • #3
Er zijn zat kant en klare kasten te koop in bouwmarkten die ook van dit soort vouwdeuren hebben. wij hebben er zelf 1 thuis staan.
Hier zijn speciale geleiders voor.
Misschien dus na vragen bij een bouwmarkt in de buurt of ze onderdelen van zo'n kast los op voorraad hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U maakt meer kans bij een ijzerwarenzaak.
 

Guybrush

  • #5
Ik reageer wat laat, maar de reacties worden er niet minder om gewaardeerd.

@Tiho:

Bedankt voor je reactie, maar ik heb hier nog wat nadere uitleg bij nodig ben ik bang. Als ik een pennetje bovenop monteer en een sleuf maak in de sponning dan kan de deur op een gegeven moment niet mee ropen omdat deur uiteindelijk niet meer in de sponning valt in de open stand. Wat bedoel je met de "kortste plek" en "zo hoog mogelijk"? U-profieltje zou in sponning moeten komen denk ik?

@Sjeki en Jan: Bij de lokale bouwmarkt hadden ze inderdaad niet veel, ik zal inderdaad eens bij de ijzerwarenzaak langsgaan. Bedankt voor de tips.
 

Tiho

  • #6
Helemaal open komt het buitenste gedeelte buiten de sponning uit bedoel jij? Dan gaat dat idd niet. Met kortste plek zo hoog mogelijk bedoel ik dat je het pennetje zo lang moet maken als dat op het krapste punt zou passen.

u-profiel in de sponning ja in het hart van de deurdikte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu