Goede ervaringen met kunststof vouwdeuren/Harmonicadeuren?

TimR

  • #1
Hallo allen,

Ik heb een vraag over een deur opening naar de douche vanuit een smalle ruimte. Er kan een deur in worden gezet, maar dit kan soms wat in de weg zitten.
Daarom dacht ik aan een vouwdeur. Alleen zijn, de gene die ik ooit heb zien toegepast, altijd wat klungelig. Zijn er versies die soepel lopen en dat blijven?
Of zijn er andere oplossingen voor iets dergelijks?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Die PVC-vouwdeuren heb ik sinds de jaren '90 niet meer gezien... En de ervaringen waren over het algemeen niet goed: Onderdelen braken snel af, sluitingen werkten niet en ze verkleurden enorm.

Is een (voor of in de wand schuivende) schuifdeur geen oplossing?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb een aantal van die vouwdeurtjes in m'n huis gehad. Ik vond ze erg lelijk, maar ze liepen wel soepel :lol:

Ik heb ze op marktplaats verkocht. Er was toen een aardig aanbod.
 

TimR

  • #4
De situatie is als volgt:
Even vanuit mijn herinnering.Ik had ook gedacht aan een schuifdeur. Het probleem is dat er aan weerszijden van de muur geen ruimte voor is.
(oeps zag net de typfout in de afbeelding)
 

Knuppel

  • #5
Kun je iets met die radiator? Bijv. beugels nemen die je op de grond vastzet waardoor je ruimte krijgt achter de radiator?

Of en deur nemen die uit 2 delen bestaat (klapdeur)?

Ik zou niet beginnen aan die harmonicadingen. Niet voor niets wordt dat nooit meer toegepast. Het loopt uit de rail, de beugeltjes breken uit het plastic, etc. Heb er nu (pre-verbouwing) 1 maar werkelijk alles is afgebroken.
 

TimR

  • #6
Hmm, ja misschien is een vouwdeur een oplossing. i.c.m een slot van een schuifdeur kan het nog wel eens een degelijke oplossing worden!Qua radiator. Het is een huurwoning. Van de radiator kan ik denk ik beter afblijven. Met enkel wat houtwerk kom ik wellicht makkelijker weg :)

Over iets meer dan een week heb ik de sleutel. Zal er tegen die tijd op terug komen. Hopelijk heb ik tegen die tijd ook al wat kunnen kijken naar vouwdeurbeslag.

Dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Vraag de verhuurder dit op te lossen. Het is best normaal dat een badkamer een deur heeft.
 

TimR

  • #8
De badkamer heeft dus reeds een harmonicadeur. Het werkt naar behoren en dus ook houterig. Het is mijn eigen idee om deze armoedige oplossing te vervangen. De verhuurder is een woningcorporatie die de harmonicadeur als voldoende ziet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu