Voorzetwanden klampsmuur en halfsteens bijkeuken

Simmn

  • #1
Dag allen,

Je zou zeggen na al die topics zijn alle vragen wel beantwoord, maar ik wilde een paar zaken toch nog even voorleggen. Het huis is van 1926, steensmuur buiten en klampsmuur binnenzijde met een spouw van 3 a 4cm. De balken van de verdiepingsvloer zijn doorgelegd in de buitenmuur. Van de 2 balken die ik tot nu toe heb gezien komt er wel iets vocht door (licht verkleurd, maar niets rot).

Plan is om binnen houten voorzetwanden te plaatsen. 2/3 frame met 7cm pirplaten, osb en stucplaten als afwerking.

1. Volgens mij hoef ik in het huis geen dampopen folie te gebruiken, vanwege de spouw, klopt dat? Overal uiteraard wel dampremmende folie. Kopse kanten voor de zekerheid ook in de menie.

2. In de halfsteens bijkeuken heb ik dat wel nodig, eens?

3. Voor de balken zou je idealiter de buitenzijde isoleren, maar dat is ivm perceelgrens en vorm van het huis ( franse kap met voor van die pilaartjes bovenop) niet mogelijk en/of lelijk. Ik zet het stuk van de balk wat ik kan zien in de menie en dan isolatie en frame ertegen, meer kan ik denk ik niet doen?

4. Ik wilde de dampopen folie aan de achterzijde nieten, en dan per frame van 240 plaatsen. Dan kan je alleen geen 15cm overlap tapen op het volgende frame en in 1x neerzetten past ook niet (bijkeuken is smaller dan hoogte. Folie op de muur tapen leek mij ook geen goed idee en een extra rachelwerk liever ook niet ivm ruimte. (Is 1.95 breed). Ideeën?

5. Leidingen voor electra en 1x water wilde ik gewoon in het frame leggen en restant purren, dat levert geen bezwaren op toch?

Dat was m, alvast bedankt! :)

Groetjes,

Simon
 

Simmn

  • #2
Ondertussen e.e.a. gevonden:

In het topic 'Koudebruggen bij isolatie?' (26-jul-2013):

#2: Pir is heel vaak met alumiiumfolie afgewerkt. Dan is dat al de dampwerdende folie. Dan hoef je alleen op de naden te tapen.

en

#3: De dampremmende folie niet tegen de steensmuur aan, maar tegen de buitenkant van het houtskeletbouw. Ik neem aan dat je met rachels een houtskeletbouwwand bedoeld? De folie is niet echt nodig als de steensmuur waterdicht is.

Dat betekend dus overal wel dampdicht/remmend (binnenzijde) en dampdoorlatende (buitenzijde) folie bij PIR-hout naden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu