Voorzetwand Steensmuur

Boeren123

  • #1
Hallo,

Ik ben met de renovatie van mijn woning bezig om deze toekomst bestendig te maken (nu energie label F). Ik kom alleen uit een aantal details van de voorzetwanden niet uit.
Mijn idee is (van buiten naar binnen):
1) Steensmuur, niet aan de buitenzijde gestuct, gaan ik ook niet doen.
2) Spouw met ventilatie latten.
3) Pir platen +/- 16 cm dik met groef en mes die in elkaar steken om een dicht vlak te creëren. Bevestigd aan de ventilatie laten met schroef & High tack. Kieren van de pir platen afgeplakt met Alu-tape.
4) Een HSB wand tegen de pir platen aan, voor plaatsing van elektra. Tussen deze balken nog een dun laagje steen/glaswol voor de geluidsisolatie.
5) OSB
6) Gips

De grote discussie lijkt mij bij de spouw te zitten, in mijn huidige metsel werk zijn geen stootvoegen opengemaakt, is dit noodzakelijk om vochtproblemen te voorkomen?
Het eventuele vocht wat in de spouw komt, kan dit door druppel vorming onder in de spouw gaan ophopen en moet hier bijvoorbeeld een soort van goot gemaakt worden onderin de spouw waar het water naar een stootvoeg geleid wordt? Of is dit te veel van het goede?

Het is (Jammer genoeg) niet mogelijk om vanaf de buitenzijde te isoleren.

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Charel

  • #2
Isoleren langs binnen is altijd een risico en moet met bijzonder veel aandacht en kennis gebeuren. Hierbij moet rekening worden gehouden met de plaatselijke omstandigheden en eigenschappen van de woning.
Over uw woning is zo goed als niets geweten, het is dan ook onmogelijk om een zinnig antwoord te geven op uw vragen.
Het spijt me.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu