Graag wil ik mijn bijkeuken isoleren en netjes afwerken. Het gaat om een halfsteense muur zonder spouw of isolatie. De muren zijn redelijk oud en de voegen zijn niet al te best meer.
Ik heb inmiddels allerlei documentatie bekeken, forums afgezocht en een timmerman gevraagd.
Echter hoor ik allemaal tegenstrijdige dingen, voornamelijk over de vraag of je een spouw moet maken of niet.
Gyproc doeboek
Gyproc heeft een uitgebreid DoeBoek met daarin informatie hoe je een voorzetwand kan maken. Daarbij geven zij aan dat je de metalstud profielen op 3cm van de muur moet plaatsen en daar vervolgens weer isolatie in kan doen. Daarna vul je de metalstud profielen ook nog eens met isolatie.
Diverse fora
Op verschillende plekken lees ik dat je niet perse een spouw hoeft te maken en de isolatie rechtstreeks tegen de muur kan plaatsen. Dit kan veel ruimte schelen. Maar ik lees ook dat dat soms voor vochtproblemen kan zorgen.
Timmerman
Een timmerman vertelde me dat ik een kleine spouw moest maken en daarbij ook op diverse plekken gaten boven en onder in de buitenmuur moest maken voor isolatie.
Wie kan mij de beste oplossing geven?
Een tweede vraag is:
Welke isolatie dikte moet ik hanteren wil ik het een beetje warmer krijgen? Het is een bijkeuken dus het hoeft niet dezelfde temperatuur te hebben als de woonkamer. In de bijkeuken wordt ook een radiator geplaatst.[/b][/list][/list]
Ik heb inmiddels allerlei documentatie bekeken, forums afgezocht en een timmerman gevraagd.
Echter hoor ik allemaal tegenstrijdige dingen, voornamelijk over de vraag of je een spouw moet maken of niet.
Gyproc doeboek
Gyproc heeft een uitgebreid DoeBoek met daarin informatie hoe je een voorzetwand kan maken. Daarbij geven zij aan dat je de metalstud profielen op 3cm van de muur moet plaatsen en daar vervolgens weer isolatie in kan doen. Daarna vul je de metalstud profielen ook nog eens met isolatie.
Diverse fora
Op verschillende plekken lees ik dat je niet perse een spouw hoeft te maken en de isolatie rechtstreeks tegen de muur kan plaatsen. Dit kan veel ruimte schelen. Maar ik lees ook dat dat soms voor vochtproblemen kan zorgen.
Timmerman
Een timmerman vertelde me dat ik een kleine spouw moest maken en daarbij ook op diverse plekken gaten boven en onder in de buitenmuur moest maken voor isolatie.
Wie kan mij de beste oplossing geven?
Een tweede vraag is:
Welke isolatie dikte moet ik hanteren wil ik het een beetje warmer krijgen? Het is een bijkeuken dus het hoeft niet dezelfde temperatuur te hebben als de woonkamer. In de bijkeuken wordt ook een radiator geplaatst.[/b][/list][/list]