Buitenmuur (beton) isoleren met voorzetwand

glkx

 • #1
Ik ben bezig met het verduurzamen van mijn woning. Binnenkort wordt er spouwisolatie geplaatst en overweeg ik daarna aan de binnenzijde van de buitenmuur een voorzetwanden te plaatsen met extra isolatie. Na wat uitzoek werk ben ik uitgekomen op PIR platen. Het lijkt een mooie manier van isoleren en wordt veel geadviseerd. Echter kan ik weinig vinden over de toepassing op betonnen muren. Weet iemand of PIR platen toegepast kan worden op betonnen muren?

Daarnaast twijfel ik over platen direct op beton plaatsen of een koude brug toepassen. Laatste wordt veel geadviseerd. Alleen moet deze koudebrug wel kunnen ventileren, wat niet mogelijk is.

Of is een geheel ander isolatie-materiaal/techniek een verstandigere keuze?

De buitenmuur bestaat uit: Bakstenen, spouw van 6 cm gevuld met een damp open isolatieschuim en dan ca. (ik gok) 20 cm beton.

Het huis zelf wordt relatief snel vochtig. Geen echte vocht problemen, maar wel last van schimmelvorming als niet goed wordt geventileerd.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  ik zou de spouw lekker los laten en dan met een pir gipsplaat van 10 cm rechtstreeks de betonnenmuur bekleden, op deze manier blijft de spouw los en kan deze goed ventileren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu