Voorzetwand isolatie, buitenmuur zonder spouw.

aknetsch

 • #1
Goedenavond,
Toch even een nieuw topic met een onderwerp die best vaak voorbij komt. Aangezien website 1 A zegt en website 2 B toch even jullie mening over het volgende:

We zijn woonachtig een een jaren 30 woning. We willen graag de muren op de 1ste verdieping gaan isoleren. Aangezien het huis best mooi om te zien is, is volgens mijn wederhelft buitenisolatie geen optie.

nu wil ik dat gaan doen door middel van kant en klare pir+fermacel/gips platen. Het enige wat ik afvroeg is het volgende:
Volgens de webshop dien ik de pir platen te monteren op isolatielatten. Echter staat bij de isolatielatten het volgende: Werkt niet zonder ventilatie-opening in de gevel / het plafond.
Is het dan slim om gaten te boren naar buiten met
In een ander topic las ik juist dat het afgeraden word om een spouw te creëren.

We zijn woonachtig aan de kust dus hebben te maken met een hoge luchtvochtigheid. Met de tado meet ik nu 69% in de slaapkamer (kachel onder raam). Vaak hebben we in de herfst milde schimmel in een hoekje van 1 specifieke kamer (zie ook foto). Ik overweeg ook om deze kant van buiten te impregneren.

Samenvattend de volgende vraag:
Moet ik een spouw creeren dmv de latten?
Moet ik ventilatiegaten boren naar buiten?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

mvg

214FF1AC-B94F-468E-A49F-A4F426D5D11F.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Staat het antwoord niet in dit topic?

  Is die donkere plek een vochtplek?

  Let erop dat je ook de dagkanten van kozijnen isoleert.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu