Voorzetwand met kozijn

patturik

  • #1
Beste allemaal,

Ik ben een voorzetwand aan het maken in ons nieuwe huis met een houten regelwerk en PIR platen. Dit werk ik daarna af met OSB en gips. Het is een oud huis uit 1910. Enkelsteen muren.
Bijgevoegd een fotootje. Ik heb een paar vragen, wie weet kunnen jullie me verder helpen.
1. Ik was enthousiast begonnen en werd er toen op gewezen dat ik misschien beter bij het raam had kunnen beginnen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Moet ik aan de muur een frame maken om het raam heen en dit laten aansluiten op mijn voorzetwand frame? Zodat ik het later kan aftimmeren.
2. De muur is niet mega stevig meer, dus ik ben bang dat als ik dingen aan de muur bevestig er meteen een stuk afbrokkelt. Is er een andere optie om een frame of balken aan de muur te bevestigen.
3. Moet ik het houten frame in de menie zetten? De muur is wel droog.

Bedankt alvast!

Groet,
Patrick

IMG_1753.JPG
 

klusweb

  • #2
Als je frame nu voldoende stevig bevestigd is, lijkt mij een extra frame niet nodig. Aftimmeren direct tussen kozijn en OSB, isolatie tot strak tegen je aftimmering door laten lopen. Dat geeft de minste koudebruggen.

Als je met gipsplaten zou werken zou ik zeggen nee... dat is niet stevig genoeg om tegen af te timmeren, maar met OSB komt dat wel goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu