Isolatie voorzetwand - verwijderen materiaal?

Klusser21

  • #1
Beste klussers,

Graag jullie visie over het volgende.

In onze slaapkamer zit een oude binnenwand die ik wil vervangen door een PIR + gips voorzetwand. Echter, bij het openmaken van de oude binnenwand zie ik dat er wit-grijze substantie (gips/kalk/beton?) tegen de bakstenen zit. Zie de foto's. De substantie is niet overal even stevig en brokkelt af als je er aan zit.

Mijn vraag: zal ik de substantie laten zitten en de ventilatielatten voor de PIR + gips er tegen aan monteren? Of is er een goede reden om de substantie eerst te verwijderen? Uiteraard zal het verwijderen veel energie/tijd kosten, vandaar mijn vraag.

Alvast veel dank voor jullie reacties.

IMG_9477.jpg IMG_9478.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zou voor mij afhankelijk zijn van hoe erg het afbrokkelt.
Zit het vast dan lekker laten zitten, maar je wilt geen regenstok van maken. (je kent vast die rainsticks van bamboo wel) Rijdt er een flink vrachtwagen door de straat dan hoor je stukjes in je muur vallen, maar als je daar nu geen last van hebt dan zal dat wel meevallen.

Ga je de ruimte tussen de ventilatie latten ook echt ventileren?
Anders zou het ook zonder kunnen, pak je weer 2 cm terug.
 

Klusser21

  • #3
Hoi @Jackd : dank voor je reactie! Het zit nog redelijk vast, dus wellicht laat ik het idd wel zitten. Wat betreft de ventilatielatten: informatie op internet is niet geheel eenduidig over wanneer wel/niet, dus misschien doe ik het slechts zekerheid (er is ruimte en de eventuele isolatiewaarde vermindering is geen probleem). Het hangt er ook vanaf van wat ik zie als ik de gehele muur open maak.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wat voor muur is het?
Spouwmuur, steens, ..?
 

Klusser21

  • #5
Geen spouwmuur helaas. Enkel bakstenen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu