Voorzetwand binnenkant voorgevel

WoutdeKlusser

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ben bezig met het klussen in mijn huis en loop tegen deze situatie aan die ik jullie graag voor wil leggen. We gaan een window Seat maken rondom het kozijn van de voorgevel. Dit maakt dat er genoeg ruimte is om nog een extra voorzetwand met isolatie te plaatsen. Ik dacht, dat ga ik niet onbenut laten. We hebben een muur doorgebroken, omdat we ook de meterkast willen verwerken in de window Seat (zie foto). Nu heb ik een paar vragen over het aanbrengen van het dampscherm. Ik heb al gelezen dat de luchtdichtheid zeer zorgvuldig moet gebeuren. Bij de dwarsdoorsnede heb ik een dampscherm alleen tussen de voorzetwand die tegen de gevel aan staan, de andere wanden van de meterkast hoeft dat niet heb ik het idee. Klopt dit??

Daarnaast is er boven het raam een lastige situatie, zie dwarsdoorsnede tekening. Als ik het dampscherm zo aanleg zoals op de tekening is dit dan ok?

Daarnaast zit ook ik ook te denk dat ik misschien toch ook een dampscherm (vochtremmend) onder de balken moet plaatsen, want ik wil tussen de begaande grond en bovenverdieping ook isoleren met isolatie. Is dat dan echt nodig of kan het ook zonder? Op de bovenverdieping stoken we niet, ik wil wel de minimale temp op 15 graden houden. Is dat een verschil van 19-20 gr in de woonkeuken naar 15 gr. Zal vocht daar neerslaan?

Alvast super bedankt voor het meedenken.

Groetjes Wouter

bovenaanzicht voorgevel.jpg dwarsdoorsnede voorgevel.jpg window seat.jpg
 

WoutdeKlusser

  • #2
Iemand die mij kan helpen? Ben ik niet duidelijk genoeg of zijn er aanvullingen nodig? Alvast bedankt voor de moeite :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
De meterkast. Er komt een warmtestroom opgang die de kast in gaat. Welke temperatuur en luchtvochtigheid kan of gaat daar komen.
Wat de gevolgen van kunnen worden en wat je daar misschien zou moeten doen.
 

WoutdeKlusser

  • #4
Thanks voor de reactie @Wgb

De meterkast grenst aan de gang, waar ook de voordeur vlakbij zit. We stoken daar niet, dus daar kan het best koud worden. Ik weet niet precies welke temp, maar vermoed wel onder de 15gr en ook een hoge luchtvochtigheid. Dus dan misschien toch een dampscherm gebruiken?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zie een woonkeuken dus de warmtestroom gaat vanuit daar de meterkast in.
Een deur dampdicht is ook een uitdaging.
Je zou alvast met een tempratuur en luchtvochtigheid metertje in de gaten houden.
Ik vind het best lastig zodat de meterkast niet muf wordt.
 

WoutdeKlusser

  • #6
@Wgb Zou dat een probleem zijn ja? Ik heb nog een tekening toegevoegd. Tussen de woonkeuken en meterkast ben ik ook van plan een isolatiewand te maken. Ik heb in de nieuwe tekening hier een dampwereld scherm voor gemaakt. Misschien is dat toch slim?

De deur van de meterkast heeft roosters en ook de buiten muur met kieren kan er lucht bij komen. Dus ik hoop dat dat mee zou vallen.

Denk je dat mijn plan verder wel kan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu