Voorkomen dat HW van balkon in regenton beland

Regenton HW

 • #1
Beste mensen,

Het balkon (4m2) van de bovenburen watert af via de 80mm. regenpijp die vanaf het platte dak (~40m2) komt en waar mijn regenton beneden op zit aangesloten. Ondanks het aansluiten van de ton middels een Speedy vulautomaat die ik steevast dicht heb zitten en alleen opendraai bij hevige regenval, kon ik helaas niet voorkomen dat de ernstige verslaafde psychotische bovenburen liters chloor en cif in mijn ton konden krijgen door het legen van de flessen in het afvoerputje op het balkon.
Met de buren valt niet te praten dus vandaar de technische benadering.

De meest simpele oplossing die ik kan verzinnen is om de afvoer onder het balkon los te halen, er een flexibele tijdelijke hwa o.i.d. aan te bevestigen en dat door de regenpijp naar beneden te laten lopen voorbij het punt waarop mijn regenton zit aangesloten. Het idee is dat het water van het balkon dan onzichtbaar gescheiden wordt afgevoerd maar zonder de hwa van het dak ernstig te hinderen.

Zou dit plan kans van slagen hebben of zijn er betere manieren te bedenken om het probleem op te lossen?

Bij voorbaat dank.

IMG_20220903_095539_383.jpg IMG_20220903_095527_558.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Lisa315 schreef:
  ...dat de ernstige verslaafde psychotische bovenburen liters chloor en cif in mijn ton konden krijgen door het legen van de flessen in het afvoerputje op het balkon.
  Sorry, maar de manier waarop je over je bovenburen praat, zegt niet veel goeds over de manier waarop je ermee hebt gepraat. Meteen agressief hier vermelden wat voor rotburen je wel hebt, terwijl wij daar helemaal niets mee kunnen en ook niets mee te maken hebben.

  Natuurlijk kan het een oplossing zijn om de afvoer van het balcon gescheiden uit te voeren.Wanneer je daarvoor tenminste de geschikte materialen kunt krijgen en een en ander passend krijgt in de bestaande situatie. Op de foto's is niets te zien van de regenton zelf en de aansluiting daarvan op het riool cq. misschien wel gescheiden hwa. Dus valt er op dit moment ook niet veel technisch over te zeggen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Gewoon Y stuk onder jou aan sluiting regenton zetten en de aan sluiting van buren afkoppelen en een aparte leiding naar die onderste Y-stuk laten lopen en oude Y-stuk af doppen en mochten je buren gaan verhuizen ken je het terug zetten.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Ik denk trouwens dat je de regenpijp helemaal niet mag gebruiken, om jou regenton te vullen.
  Die afvoer is tenslotte niet van jou.
  En dat de buren hun balkon op tijd schoonmaken, daar is niets mis mee.
  Dan pak je toch gewoon een emmertje water uit de kraan om je plantjes water te geven.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ik weet het niet hoor, maar je balkon met liters bleek en cif schoonmaken lijkt mij ook niet helemaal de bedoeling. We kennen de locatie van de TS niet, evenmin de naam van de buren. De situatie zal wel al vervelend genoeg zijn.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #6
  Zijn jullie beide huurder of eigenaar?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu