Voordeurcilinder en klink draaien niet meer

Nabbles

  • #1
Beste allemaal,

Toen ik het slot van de voordeur wilde halen is er 'iets' kapot gegaan, met als gevolg dat ik zowel het dagschoot niet meer krijg geopend met de klink, en ik kan de sleutel niet meer draaien.

Ik kan het dagschoot openslijpen om zo de deur te openen (is wel van het slot af) en zou daarna het slot open kunnen breken om te verwijderen. Echter heeft mijn slot een hardstalen brug waardoor openbreken niet mogelijk is volgens de fabrikant van mijn cilinder.

Is dat marketing, of is het nog steeds mogelijk wanneer al het deurbeslag is verwijderd en je er goed bij kunt? Zijn er misschien andere manieren om zulke sloten te verwijderen?

Het betreft mijn voordeur dus ik wil deze klus graag goed voorbereid beginnen zodat het ook in één keer af komt.
 

Sander 1972

  • #2
Plaats even een foto, In de hard stalen brug zit de schroef om de cylinder te verwijderen Als je de sleutel nog kan draaien kun je de cylinder eruit halen dus deur beslag eraf en klink weg dan kun je dr schoot er uit halen
 

Nabbles

  • #3
16465572298733227284635744509891.jpg

Ik krijg de klink niet verder gedraaid dan dit, dus ik krijg de deur niet open. De positie van de sleutel zit ook vast tussen de 1 en 2 uur positie. Ik zie bovenin het dagschoot dat deze ver genoeg teruggaat om de deur te kunnen openen, maar onderin niet.
 

Sander 1972

  • #4
kun je er niet iets tussen krijgen en die schoot naar binnen trekken terwijl je tegen de deur drukt en spuit hem even in met wat olie.

Bvb eeb stuk oude schuifmaat
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Dagschoot naar binnen duwen met een oud bankpasje of een plamuurmes. Boven beginnen.
Schild demonteren, daarna kan je de cilinder afbreken.
 

Nabbles

  • #6
Het slot zit fysiek ook klem. Had de deur hiervoor open op een moment dat ik moest gaan, dus had de deur toen dichtgetrokken. Kreeg het dagschoot met de hand niet verder opengeduwd. Zal nogmaals proberen met een plamuurmes om te kijken of dat gaat.

Werkt het openbreken ook bij sloten met een verharde brug/skg3?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Eerst de deur open krijgen.
Dan kan je proberen de cilinder te demonteren.
Gaat dat niet, dan wordt het uitboren of afbreken. En ja dat kan ook met een versterkte cilinder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu