Voorbereiden keukenplaatsing

Aimensanne

  • #1
We krijgen in februari een nieuwe keuken.
Op de plek waar nu nog tegeltjes zitten zouden we straks liever de muur met stuc afwerken. Ook moet er nog elektra getrokken worden naar de afzuigkap.
Het werk:
Bestaande keuken slopen/ oude vloer weghalen
Elektra trekken
Stucken
Keukenleverancier plaatst de keuken.
Laminaat vloer plaatsen.

Wat is realistisch hoeveel tijd de voorbereidingen in beslag nemen. Ik lees over kromtrekken keuken door vocht stucwerk. Hoeveel tijd moet er tussen stucwerk en plaatsing inzitten?
Eeuwig dankbaar voor jullie advies :-)

Groet
 

Blof-fan

  • #2
Lastig te zeggen hoeveel tijd die voorbereidingen in beslag nemen.
Het slopen van de oude keuken en het eruit slopen van de vloer etc is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe groot de oude keuken is, de vloer, de gebruikte gereedschappen etc, etc.

Ook het aanleggen van de nieuwe elektra is helemaal afhankelijk van hoe een en ander aangelegd moet gaan worden. Wordt nieuwe apparatuur verplaatst en heb je daar wellicht zwaardere aansluitingen voor nodig, blijft verlichting etc hetzelfde?

Ook het stuccen is helemaal afhankelijk van de staat van de oude wanden (veel beschadigingen , rechte, haakse muren bepalen bijvoorbeeld hoe dik de laag stuc moet wezen en hoe snel deze droogt)
en de oppervlakte die gestuct moet worden.

Heb je trouwens al een stukadoor langs laten komen? Als je nog niemand besproken hebt voor die tijd, dan wordt het misschien nog een uitdaging om iemand te vinden die in februari langs kan komen.
Wij hebben vorig jaar onze keuken laten doen en de stukadoor moesten we bijna een jaar van tevoren regelen, want die mannen zitten al lang van tevoren vol geboekt...

En als je al een stukadoor geregeld hebt, dan kun je die vragen wellicht beter aan hem/haar stellen. Als die het werk ter plaatste bekijkt, kan die een veel betere inschatting maken van het werk, de tijd etc en je ook adviseren over de droogtijd.

Hou in ieder geval rekening met een paar dagen en dat is dan ook weer helemaal afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid, gebruik van bouwdrogers etc nadat er gestuct is.

Het is inderdaad wel belangrijk dat de wanden helemaal droog zijn voordat de nieuwe keuken geplaatst wordt, anders kan het hout van de keuken het vocht gaan absorberen en daarmee krom trekken, zwellen of gaan schimmelen.
Allemaal dingen die je liever niet zet gebeuren bij een splinternieuwe keuken.

Ikzelf heb ook liever de wanden al helemaal geschilderd voordat de keuken geplaatst wordt. Kan eventueel ook achteraf, maar dat is vaak minder strak en dan moet je van alles af gaan plakken etc want verf op je nieuwe keuken is immers ook niet wat je wilt.
En wanden schilderen kan natuurlijk ook pas nadat deze droog zijn en dan moet de verf ook nog minstens een dag drogen en waarschijnlijk heb je minstens 2 lagen nodig op een vers gestucte muur...

Allemaal dingen om in overweging te nemen en daarmee lastig om een pasklaar antwoord op je vraag te geven.
 

Aimensanne

  • #3
Dank voor je reactie. Hebben een stucadoor en installateur gevonden. Voorbereidingen starten we id 2.5week voor de plaatsing die we is verzet naar Maart. Was id allemaal wel erg krap anders.
 

DSR9500

  • #4
Zet na het stucken een ventilator langzaam te draaien, dan droogt het vlotter
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu