Volledig vervangen binnenriolering jaren 30 huis

JHK90

  • #1
Na veel lezen van topics op dit forum en bestuderen van een aantal handige links op google (TUdelft binnenriolering en Wavin binnenriolering) heb ik als leek op het gebied van binnenriolering de volgende tekening op gezet.

Zoals de titel al zegt ga ik de gehele binnenriolering vervangen van een verouderde jaren 30 woning in Noordwijk. De grondleiding is van Gres, ook deze wil ik vervangen voor PVC.

Graag zou ik jullie mening horen over onderstaand schema, kloppen volgens jullie de aansluitvolgordes, verzamel/stand/ontluchtingsleiding diameters?

Ik kan jammer genoeg niet de standleiding in de hal (bij wasmachine en vaatwasser) door het dak laten lopen vanwege een zadeldak, dus ik heb ervoor gekozen deze over te laten lopen in de verzamelleiding van de badkamer, waarna deze vervolgens weer als ontspanningsleiding door de verdieping erboven door het dak kan. Vanwege mogelijke ontluchtingsproblemen heb ik secundaire ontspanning getekend onderaan beide standleidingen (in hal en bij toilet beneden).

Overigens heb ik er bewust voor gekozen op de douche afvoer (stort inloopdouche) naar beneden te laten lopen via de onderste wc, aangezien er wordt aangegeven dat er bovenstrooms van een toilet enkel een ander toilet (mits met ontluchting) mag worden aangesloten en geen ander lozingstoestel. Ook deze 'standleiding' heeft secundaire ontspanning.

Doe ik het zo op een juiste manier?
Ik wil het risico op borrelende gootstenen en verstoppingen zo veel mogelijk verkleinen

Jullie commentaar wordt enorm gewaardeerd :D

Begane grond


Eerste verdieping
 

Marcn88

  • #2
Maak de liggende leiding naar de cv ook mar 75 de 32 mm leiding zit binnen notime verstopt ivm sludge in het condenswater
 

JHK90

  • #3
Doe ik Marc thanks.
Vanwege de lengte, heeft deze leiding nog secundaire ontspanning nodig?
 

JHK90

  • #4
Geen nieuws is goed nieuws?
 

Marcn88

  • #5
Nee is niet nodig ivm voldoende grote van de buis tenzij je er in de toekomst een apparaat oid op aansluit wat een grote hoeveelheid water in een keer loost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu