Volgorde bestrijding houtworm en houtrot

Redlum

  • #1
Op zolder heb ik een gording waar op een aantal plekken wat houtrot en houtwormgaatjes zitten. Nu wil ik tegen de rot houtrotstopper gebruiken (ná verhelping van de oorzaak van de rot) en sprayen tegen de houtworm.
Nu vraag ik me af welke volgorde dit moet gebeuren. Mijn gevoel zegt eerst de houtrotstopper en dan de houtwormspray, maar klopt dit?

groet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een gording maakt deel uit van de dragende constructie, die moet 100% in orde zijn, laat een deskundige hier eerst naar kijken voordat u verdere stappen onderneemt.
 

Redlum

  • #3
Hoi Jan, bedankt voor je reactie. Het gaat hier echter om een balk waarbij op een paar plaatsen hooguit 1 cm dik houtrot zit (buitenste laagje). Daarnaast is de houtworm reeds verdwenen (schilderwerk van 30 jaar geleden zit ín de gaatjes) en breng ik puur preventief houtwormspray aan. Constructief lijkt het mij dan ook geen probleem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Nu wordt het al wat duidelijker, als het niet meer dan 1 cm houtrot is hoeft u alleen maar de rotte stukken weg te halen, opvullen is niet nodig tenzij de stukjes in het zicht zitten, dan ziet het er beter uit.
Opvullen draagt niet bij aan de sterkte van de balk, neem geen risico hiermee.

Eerst de houtworm bestrijding aanbrengen en dan eventueel de houtrotvuller aanbrengen.
 

Redlum

  • #5
Okee, dan ga ik het zo doen zoals je beschreven hebt. Bedankt voor de hulp!

groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu