Voetventielen inregelen

Danibaba

 • #1
Beste klussers,

Ik heb een vraag over een voetventiel, zoals besproken in https://www.klusidee.nl/Forum/topic/wat-voor-een-soort-voetventiel-is-dit.71710/. Na het lezen van veel informatie lukt het me nog niet zo.
De 2 radiatoren die het verste weg zitten van de ketel worden nauwelijks warm, dus ik wil wat in gaan regelen m.b.v. deze voetventielen.

Ik kan deze instellen met een imbus maat 5 of met een schroevendraaier.
Zie hier de foto's:


Nu heb ik al begrepen uit meerdere posts op dit forum, dat de imbus bedoeld is voor het volledig aftappen en dus niet gebruikt moet worden.

Nu kan ik de schroef die erin zit wel iets draaien met een schroevendraaier. Maar ik kan maar een halve slag draaien, vrijwel zonder weerstand. Als ik verder wil draaien heb ik veel weerstand, naar beide kanten. Ik kan maar een kleine schroevendraaier gebruiken, want ik moet door de imbus 5 heen om bij de schroef te komen, en aangezien het koper is, durf ik niet veel kracht te zetten. Want de schroef is met weinig kracht al een beetje beschadigd.

Wat nu? Hoe moet ik die schroef fatsoenlijk instellen?
Ik weet dat er een speciale heimeier tool is, maar voor zoiets simpels lijkt me dat overdreven.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groeten, Daniel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • H@ns

  • #2
  Bij mijn voetventielen (Honeywell) moet je juist wel de inbusbout hebben om te regelen. Hij gaat alleen niet helemaal er uit dus ook niet bedoeld voor aftappen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu