Voegen van tegels met (heel veel) relief

Semvw

  • #1
Hallo, Ik begin binnenkort aan de renovatie van de badkamer in mijn nieuwe huis. Nou heb ik voor 1 van de wanden tegels gekozen die een flink patroon op de voorkant hebben (zie foto onder).

Ik vraag mij af hoe ik deze tegels het beste kan voegen. Zomaar met een voegspaan lijkt mij lastig omdat er dan veel voegsel op de tegel achter blijft. Zeker vanwege de "poreuze look" van de tegels krijg je het voegsel daar lastig uit. Nu lees ik ook veel over middelen waarmee je de tegel insmeert voordat je gaat voegen zodat het makkelijker schoon te maken is. Zou dat kunnen werken op deze tegels? Verder zat ik ook te denken aan misschien het gebruik van een voegzak, maar ik wil voor de doorloop van het patroon de voegen zo klein mogelijk houden, werkt een voegzak bij voegen van +/- 1 mm?

Overall veel ideeen maar ik zie niet wat de beste optie is (of welke opties ik nog over het hoofd zie), heeft iemand hier ervaring mee en weet hij/zij hoe je dit het beste aan kan pakken?

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Laatst nog enkele wanden in een badkamer betegeld met deze tegels.
Die kun je gewoon met een voegrubber invoegen.
Je hoeft tenslotte niet de hele tegel vol te smeren, alleen de voegen vullen.
Het restvoegsel is gemakkelijk weg te sponsen uit de groeven, omdat deze tegel niet zo zuigend is.

Let ook bij deze tegel goed op, dat je ze allemaal dezelfde kant op plaatst.
Dan loopt het motief mooi door.
Er staan pijlen op de achterkant, en als je die allemaal dezelfde kant op laat wijzen, is het goed.
Ook hierbij opletten met het snijden van de pas stukken.
 

Semvw

  • #3
Top, dankjewel voor de tips. Het duurt nog een paar weken voordat ik ze ga leggen maar het is fijn om een idee te hebben hoe ik het aan kan pakken.

Ik zag inderdaad in de showroom al dat het patroon heel specifiek doorloopt dus dat je goed op de legrichting moet letten. Bedankt voor de heads up!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu