Voegen badkamer tegels

missb612

 • #1
Gisteren zijn de badkamer tegels gevoegd. Zowel de vloer als de wand. Het gaat om 60x60 gerectificeerde tegels. Wij vinden de voegen nog te diep. Ze lopen zeker niet gelijk of bijna gelijk aan de tegels. Behalve dat we het niet zo mooi vinden, zijn we ook bang dat er zo makkelijker vuil in blijft zitten, moeilijker schoon te maken is en er wellicht vocht door kan slaan (las zoiets op internet). Een ander iets waar we geen idee van hebben is hoe dit opgelost moet worden? Voegen eruit krabben en overnieuw beginnen? Of kun je de voegen gewoon netjes verder af voegen bovenop wat er nu al zit? Door een vooraf geplande break door omstandigheden aan onze kant gaan ze pas over 2 weken verder. Ik hoop dat iemand hier advies over kan geven.

7A5BE3A5-4A3F-4B1A-A28E-48B0ABCCF090.jpeg 39C11727-1556-4CF1-8AF3-13251027BD8C.jpeg 599A993D-4755-418A-A04C-3B4CE42B4FCB.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #2
Wat zegt de tegelzetter ervan?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #3
Werk van derden wordt op het forum niet behandeld.
Dat was al eerder vertelt tegen u volgens mij. :icon-study:
Gewoon even de aannemer terug laten komen.
 

missb612

 • #4
@Vonken_trekker hij zegt dat ze het na de break gewoon ook kunnen vullen zoals wij willen en dat dit niet ervoor zal zorgen dat de voeg sneller afbrokkelt of iets dergelijks. Op internet vind ik verschillende meningen over voeg op voeg, dus ik weet niet wat handig is. Ik wil de aannemer heel graag geloven, want dat is ook de makkelijkste oplossing. Alleen ik vraag me of ik te makkelijk ben en er later problemen van kan ondervinden, en dat zou wel jaren kunnen duren, dan is de garantie ook wel verstreken.

@Peter volgens mij niet, althans ik kan dat nergens terug vinden. Het gaan gewoon om wat advies van andere specialisten, zoals hierboven al uitgelegd. Ik wist niet dat dat een probleem was... we hebben er zelf geen verstand van en zijn gewoon bang dat er later problemen van komen als de makkelijke oplossing niet de juiste op lange termijn mocht zijn.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #5
De aannemer moet garantie geven dus als hij zegt dat het goed is, wie zijn wij dan om van een foto te zeggen dat het niet zo is.

En nogmaals: werk van derden beoordelen we niet. Dit forum is er voor eigen klussen. Zie de forum regels.
 

missb612

 • #6
Zit wat in ;)

Oh de regels, die zal ik nog eens goed nalezen dan :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #7
Wat is er optegen als iemand vraagt of het goed of niet goed is. Vind dit vaak behoorlijk ( ja welk woord moet ik hiet typen)
En waar of welk manco moet de aannemer garantie geven.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #8
Aannemer moet garantie geven dat een nieuw gemaakte badkamer waterdicht is. Ten minste, mijn aannemer moet dat bij mij wel. Zou een mooie bedoeling zijn anders.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #9
En had jij of de aannemer nog ergens op papier staan dat de vloer voor minstens ??? jaar waterdicht blijft.

Een vloer die slecht gevoegd is kan waterdicht zijn.
Deze manier van voegen lijkt me niet de juiste.
Te hopen dat er ergens een norm over voegwerk te vinden is.
 

Klussen.

 • #10
Bij een gerectificeerde tegel zou ik hem ook strak vullen. Zeker als de voeg smaller is dan 3 mm. Dat wil niet zeggen dat de voeg slecht is! Op de foto's lijken ze wel sluitend gevuld. Ik heb ze wel eens slechter gezien.
 
Laatst bewerkt:

missb612

 • #11
Dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu