Vochtdoorslag verholpen. wat te doen met lichte schimmel

Eriktm

  • #1
Ik had laatst enige schimmel ontdekt aan binnenzijde muur. Bij inspectie buitenmuur zag ik dat de klimplant mijn hele regenpijp bij aansluiting dakgoot had losgetrokken. Dus regen liep lans de muur daardoor kletsnat. Waarschijnlijk kwam de schimmelvorming door de vochtdoorslag.
(heb gevulde spouwmuur dus een bruggetje voor het vocht)

Nu is klimplant weg en waterafvoer voor de moment weer via pijp. (vervanging komt nog)

Nu is de vraag of ik de muur gewoon kan laten drogen waardoor schimmel verdwijnt, of moet ik iets doen aan de schimmelvorming binnen?
 

Tiho

  • #2
Wat voor afwerking heeft de muur?
 

Eriktm

  • #3
Laagje stucwerk op steen
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Eerst schoonmaken en weer laten drogen , dan voorbehandelen met een middel wat daar geschikt voor is (even zoeken naar muurverf 2 in 1)
Daar heb ik de stenen mee voorbehandelt die van de schoorsteen af kwamen en waar ik de muur mee heb hersteld.
Aan de buitenkant van de steen zag je er niets van maar toen ik ze wit ging sauzen kwam het roet er telkens weer door en kreeg je geelachtige vlekken.
Na eerst allerlei spullen te hebben gebruikt kreeg ik van een schilder het advies om dit spul te gebruiken en na 1 laag te hebben aangebracht was het probleem weg.
Toen er laatst een lekkage was ontstaat en er daardoor ook weer vlekken waren en wat schimmel was ontstaan dit ook weer op dezelfde manier behandelt en je ziet er niets meer van.

suc6

Gerrit
 

Eriktm

  • #5
Is het niet zo dat de schimmel wegblijft na het schoonmaken omdat de oorzaak is aangepakt en opgelost?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als de situatie weer in balans is kan er later geen schimmel meer ontstaan. Tenzij die plek nog niet voor de 100% droog is.
 

Eriktm

  • #7
Thanks
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu