Opsporen vochtdoorslag

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Wat hebben de verschillende vakmensen jouw gekost. Volgens mij een veelvoud van de aanschaf infrarood temperatuur- een hygrometer en een endoscoop.
 

Ronald78

  • #22
Noppes nada. De voeger en de loodgieter die in dat gebied hadden gewerkt 1,5jr terug hebben naar hun werk gekeken en een bouwbedrijf via de verzekering.
 

Charel

  • #23
Links van waar die natte plek is heb je buiten een uitbouw met hellend dak. De waterdichting tussen de pannen hiervan en de gevel is met loodslabben gemaakt. Maar op die plaats is er zo goed als zeker ook een waterkering geplaatst om het spouwwater van die hoger opgaande gevel op te vangen.
Die waterkering wordt normaal door de spouwmuur heen gestoken om tegen of in het binnenspouwblad omhoog te plooien.
Een spoor van het uiteinde van die waterkering kan je zien rechts van die slabben en iets boven en links van die vochtvlek. In feite zou op die plaats het spouwwater dat door die schuin ingewerkte waterkering loopt daar moeten afgevoerd worden naar buiten toe of via de achterkant van de gevelsteen verder naar beneden door de spouw.
Ik vrees dat daar de fout zit en dat daar het verzamelde spouwwater daar tegen het binnenspouwblad terechtkomt waardoor je plaatselijk vochtige stenen krijgt die dan weer die vochtvlek op de binnenafwerking geven.
Dat zou je kunnen nagaan door op die plaats enkel stenen uit de voorgevel weg te halen waarlangs je dan een eventuele correctie kunt doen van het lood (die waterkering).
Maar wellicht zou je het ook kunnen oplossen door te verhinderen dat er water in de spouw terechtkomt. Dat kan je doen door de muur boven dat hellend dak te hydrofoberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu